Chokladtäckta nötbitar

Idag tipsar jag om en chokladtäckt nöttårta som man antingen kan skära i tårtbitar, fyrkanter eller små mindre bitar.

Jag håller på att förbereda inför Elodies födelsedagskalas till helgen, hon fyller 3 år på söndag! Galet vad tiden gått fort.

Bakar gärna när jag får lust och känner mig inspirerad och sedan förvarar jag i frysen. Dessa godbitar fick jag hjälp av Elodie att slänga ihop i helgen. Hade en massa goda ekologiska rå paranötter hemma så ville skapa något gott med dessa.

Ett enkelt recept att slänga ihop och perfekt att ha klart i frysen.

Chokladtäckt nöttårta

Botten:

2½ dl paranötter

1½ dl pumpafrön

12 färska urkärnade dadlar

5 torkade fikon klippta i mindre bitar

½ dl finrivet kakaosmör

1 krm vanilj

en gnutta salt

 

Chokladlager:

100 gram 85 % choklad, 3 msk kallpressad kokosolja

 

Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut i en mindre form, rund eller fyrkantig. (Du kan enkelt dubbla satsen om du vill göra en större tårta).

Smält varsamt chokladen och kokosolja i ett vattenbad. Häll över tårtbotten. 

Ställ kallt tills tårtan stelnar, går fortare i frysen. Skär i önskad storlek. 

God att servera ihop med en växtbaserad grädde om man önskar.

Har även förberett lite annan god fika tills kalaset, bland annat glutenfria enkla chokladbollar (alla barn brukar älska dessa) samt tahinibitar med choklad.

Gillar ni också att förbereda i god tid innan inför kalas eller liknande? Kommentera gärna under detta inlägg på min FB sida HÄR. 

Kram