Är du som de flesta som tidigare varit rädda för fett i maten men som nu börjat inse att fett faktiskt är bra för oss och att vår kropp behöver fett för att fungera på bästa sätt.
Fettet bygger upp våra kroppar eftersom det ingår i cellmembranet. Dessutom hjälper fett dig att ta upp näringen från fettlösliga vitaminer och många antioxidanter.
Men, tänk på att du ska ha koll på kvalitén för att fettet ska vara hälsosamt och göra nytta på bästa sätt. Jag förespråkar en kost rik på enkel- och fleromättat fett såsom avokado, olivolja, rapsolja, fet fisk som lax och makrill, avokadoolja, linfröolja, nötter & frön men också kallpressad kokosolja som är en bra källa till mättat fett.
Här kommer recept på en god avokadosallad som jag själv brukar äta ganska ofta och som förser dig med hälsosamma fettsyror!
Var inte rädd för fettet, det behövs och gör att kroppen fungerar på bästa sätt!

Avokadosallad (2 port)

2 avokado, 1 ask körsbärstomater, 1 liten rödlök, 1 kruka basilika, 1 msk olivolja, 1 msk pumpafrön.
Skiva avokadon i tärningar, dela tomaterna i halvor, finhacka rödlöken. Blanda sedan allt i en skål, rör om och servera!