Enkla raw chokladbollar

Har ni sett senaste numret av Hälsa & Fitness?

Jag är med i tidningen och på hela 4 sidor hittar ni chokladinspiration och recept från nya boken. Riktigt kul! Men ser att tryckfelsnisse varit framme för i rutan står det att jag heter Höglund istället för Haglund:-)

I tidningen hittar ni bland annat recept på nyttigare chokladbollar. Passande nog är det ju chokladbollens dag nu på lördag den 11 maj så tänker det passar perfekt att ni testar receptet till helgen. Enkla att göra, glutenfria, nötfria och endast sötade med färska dadlar.

Receptet kommer här nedan,

Karins enkla chokladbollar (nötfria)

15 –20 stycken

20 färska dadlar (urkärnade)
1½ dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
¾ dl rå kakao
½ tsk salt
2 tsk kallpressad kokosolja

extra kokos att rulla bollarna i

 

Mixa alla ingredienser till bollarna i en matberedare.
Forma till bollar och rulla i kokos.
Ställ gärna kallt en stund innan servering.
Det går bra att förvara bollarna i frysen.

De andra recepten som är med i tidningen är min vackra lakritschoklad med pitayapulver och ätbara torkade blommor, chaibitar med apelsinchoklad samt chokladbräck med vanilj, mullbär & nibs.

Boken med över 45 chokladrecept hittar ni att köpa HÄR.

By the way, galet roligt att så många av er delade vidare det förra inlägget här på bloggen. Ni som missat inlägget med det så viktiga budskapet kan läsa det HÄR.