Gör vi som alla andra så …

Jag börjar med något som min man ofta säger på sina föreläsningar. – Gör vi som alla andra så får vi också samma resultat som alla andra.

Vad menar jag nu med det tro? Jo, det är så himla lätt att falla i vanans mönster och jämföra oss med våra kompisar, kollegor, familj och andra människor i vår närhet. Det är så lätt att tänka att det är väl inte så farligt, alla andra gör ju det, äter ju det där, lever ju så osv …

De flesta föräldrar vabbar ju ofta för sjuka barn så det är säkert helt normalt att barnen är sjuka titt som tätt, alla andra föräldrar tillåter ju barnen vissa TV-spel så det är nog ingen fara osv …

Man liksom köper en sanning bara för att det är normalt. Men som jag själv brukar säga, bara för att det är normalt behöver det inte betyda att det är optimalt. 

Och att vara normal idag är inte optimalt. Jag är väldigt stolt och glad över att jag och hela vår familj lever lite annorlunda. Att vi prioriterar att äta bra och näringsrik mat, att vi har har visa vanor m.m som kanske inte alla andra familjer har. Att vi har vissa regler och normer vi lever efter. Sen är vi långt ifrån perfekta och gör massor av fel m.m men vi försöker justera och lära oss och göra så gott vi kan. Barnen är verkligen våra läromästare.

För …, VILL VI verkligen sträva efter att vara som alla andra idag? Inte vill jag det i alla fall.

Nu har vi passerat att 50% av Sveriges vuxna befolkning är överviktiga!!! Fattar ni, hur sjukt?

Galet många mår psykiskt dåligt och det sjunker i ålder.

Många utsätts för näthat och upplever jobbiga saker på nätet. Och hur kan så många unga få spela TV-spel som har en mycket äldre rekommenderad ålder kan man fråga sig?

Fler och fler går på antideppressiva läkemedel, sover dåligt, drar på sig skulder, många tröstäter, har shoppingmissbruk, spelmissbruk och ja …listan kan göras hur lång som helst.

Helt enkelt alldeles för många lider av både fysisk och psykisk ohälsa, både barn som vuxna …

Så är det någon som tycker att du äter annorlunda för att du väljer hälsosam mat eller tycker du är konstig för att du tackar nej till tårtan på fredagsfikat. Att du inte ger dina barn en massa godis eller att du faktiskt går och lägger dig tidigt på kvällen istället för att följa någon serie på Netflix. Sträck på dig lite extra då. Inse att du lever på ett sätt som kanske inte alla andra gör.

Statistiken i dag är att 1 av 3 får cancer, 1 av 2 får hjärt- & kärlsjukdomar. Fler och fler insjuknar i diabetes … De flesta vuxna höjer knappast på ögonbrynen över hur stort antal av befolkningen som medicineras mot högt blodtryck, har problem med ryggar, magar osv. Att de flesta måste hinka i sig kaffe på morgonen för att vakna till.

Hallå!!!??? Vart är vi på väg?

Nä, gör nu som så att du på allvar ser över hur du lever.

Vad kan DU ändra på och förbättra i ditt liv för att inte leva som alla andra?

Ju fler av oss som börjar ta ansvar för vår livsstil, vad vi äter, hur vi tränar och mentalt mår desto mer kan vi inspirera fler att göra detsamma.

Att vakna upp från det normala och inse att vi kan göra saker på ett nytt och bättre sätt och därav också få ett helt annat resultat. För vem vill inte må bättre på alla plan och ha mer energi?

Dela gärna vidare detta viktiga inlägg,

kram