Idag har jag äran att dela med mig av några fantastiska glass-recept från ingen mindre än min goda vän Erica Palmcrantz Aziz. Recepten är hämtade från denna underbara raw food-drottnings nyaste bok, Rawsome: glassar-mylkshakes-smoothies &juicer. Jag ÄLSKAR verkligen denna bok, den är superläcker i både design och recept. Fotona är helt fantastiska!!!
Bokomslag
Passa på att vara med i min utlottning av en bok, läs längre ner hur du gör för att vara med. Vill du köpa boken hittar du den HÄR. Bilder från bokreleasen som jag var inbjudan på hittar du HÄR.
rawsome
Nu till recepten!
Är du intresserad av fina glassformar i rostfritt så hittar du sådana HÄR.

Rosy Raspberries, (3 pinnar)

Den vackra rosa färgen tyder på växtfärgämnen som verkar stärkande för immunförsvaret, den effekten blir ännu bättre utav det rika innehåller av C-vitamin.
Hallonglass
2 dl hallon, frysta eller tinade
½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl kokosgrädde
2 msk honung eller agavesirap
Chokladöverdrag:
1 dl kakaosmör, flytande
1 msk lucumapulver
2 msk raw kakaopulver
1 msk honung eller agavesirap

Mixa/kör hallonen med övriga ingredienser tills de har blivit en len konsistens. Häll upp på glassformar eller i en stor form. Frys cirka 6 timmar. Gör kakaosmöret flytande i ett ljummet vattennad. Rör ned övriga ingredienser. Ta ur glassen ur frysen. Drippla över glassen eller gör helt lager utav chokladöverdraget. Låt stå i frysen i cirka 15 minuter tills chokladen stelnat.

Exotic Friends, (4 pinnar)

En fruktpinne med riktig frukt i, inte ett spår av vitt socker eller färgämnen. Boost! Ananas innehåller något som kallas bromelain (förutom andra nyttigheter), just det enzymet förbättrar matsmältningen och minskar inflammationer i kroppen. Dessutom får ditt välmående hormon, serotoninet, en skjuts och du blir gladare utav ananas!
Sagaglass
1/ 2 ananas
2 nektariner
1 – 2 msk agavesirap ( eventuellt)
2 passionsfrukter
Skär bort skalet på ananasen och dela i mindre bitar. Dela nektarinen i mindre bitar. Mixa och försök att undvik att använda vatten. Söta ev. med agavesirap. Gröp ur passionsfruktskärnorna och vänd ned (inte mixa) i den mixade frukten. Häll upp på glassformar. Ställ in i frysen.

UTLOTTNING♥♥♥
Jag har också fått möjlighet att lotta ut ett exemplar av boken till er läsare. För att vara med i utlottningen så skriv ditt nyttigaste glass-tips på min Facebook-sida HÄR. Passa på att vara med i utlottningen och få chans att vinna boken! Perfekt inspiration nu till sommaren:-)
Mer info om boken hittar du här nedan,
Glassiga hälsningar,
Karin♥

Rawsome: glassar-mylkshakes-smoothies &juicer

Njutning med gott samvete
Erica Palmcrantz Aziz, Sveriges okrönta raw food-drottning, delar med sig av sina bästa njutningstips! Läckra glassar, mättande smoothies och fräscha juicer välgörande för både kropp och själ och med smaker som garanterat gör alla sötsaksälskare glada.
Lär dig göra krämiga och smakrika mylkshakes helt fria från mejerier och i stället med nötter och frön som bas. Till smoothie- och framför allt juicerecepten får våra svenska superfoods komma till sin rätt: grönkål, rödbetor och kålrötter bidrar med smak, färg och massor av näring. I varje recept lyfts en boost fram, det vill säga en ingrediens som gör det där lilla extra för hälsan.
Erica Palmcranz Aziz är en av pionjärerna inom raw food i Sverige. Hennes första bok, Raw food på svenska, blev snabbt en bästsäljare och flera av hennes böcker har blivit översatta. Erica verkar internationellt med att sprida kunskap om raw food genom Raw food by Erica och har inspirerat tusentals människor världen över. Rawsome är hennes nionde bok.