Har du som jag ett personligt hälsoteam? Ett nätverk med personer som hjälper dig att optimera din hälsa och toppa din form! Kanske har du inte tänkt tanken innan men om du funderar så har du säkert några i din närhet som skulle kunna räknas in, som en peppande träningskompis, en massör du går till eller en riktigt inspirerande person som verkligen utstrålar hälsa och som du har som förebild.
För mig är mitt egna hälsoteam en otrolig viktig komponent i min hälsosamma livsstil! Många kanske tror att när man kan mycket om hälsa, kost och träning så behöver man inga förebilder, inspirationskällor eller hjälp. Men ack så fel, jag har otroligt mycket att lära av mer kunniga personer och det finns inspiration att hämta i varje hörn. Inspiration som kan få min hjärna att gå igång och min egen kreativitet att verkligen blomma!
Tänkte idag dela med mig av några resurser jag har i mitt egna hälsoteam. Kanske kan det ge dig inspiration till att uttöka ditt eget “team” och optimera din hälsa!

Karins hälsoteam

Ulf KilmanKilmaninstitutet – Fantastiskt duktig terapeut, holografisk kinesiolog, kosttillskottsutvecklare. Ulf har hjälpt min kropp att bland annat bli av med parasiter, borrelia, tungmetaller och testat fram födoämnesallergier. (Och mycket, mycket mer …)
Här ses Ulf med Vince på axlarna, kortet är taget förra sommaren

Markus Greus, Posturalterapeut – Fick mig att för 9 år sedan bli helt frisk från en nackskada som gjort att jag slutat mitt tidigare yrke som frisör och salongsägare. Tränar faktiskt postural terapi dagligen, ibland bara 5–15 minuter och ibland längre pass. Postural terapi handlar om att få kroppen i rätt strukturell balans. Hos Markus jobbar dessutom Camilla som är utbildad kinesiolog av Ulf och som jag också besöker med jämna mellanrum. Gullig och duktig tjej, och betydligt närmare än att åka upp till Stockholm där Ulf finns.
Ulrica Salevik på USYOGA – Mitt älskade ashtangayogacenter som jag besöker flitigt flera gånger i veckan. Ulrica och jag är dessutom fantastiskt nära vänner och delar en liknande syn på hälsa och kost så vi utbyter mycket ideér, tankar och filosofi med varandra:-) Har också fler inspirerande yogalärare som jag ser upp till som Olle på Ashtanga Yoga Shala i Göteborg och Maria Boox.

Massage – Brukar gå på både Hawaiiansk Lomi Lomi Massage hos Camilla på ZenHouse, klassisk massage eller thaimassage. När jag inte är gravid går jag regelbundet en gång i månaden på någon form av helkroppsmassage. Det är LYX som jag unnar mig♥
Raw Food Café & Restauranger  – Som förser oss med bra mat, gröna smoothies och inspiration. I Borås är vi stammisar på raw food cafet som öppnade i våras. Åhhhh vad det är lyxigt att ha typ 6 minuters promenad till ett toppenställe där vi kan köpa ekologisk och riktigt fräsch och supergod, nyttig mat! (Kolla mina tips HÄR på fler restauranger och cafeér med bra utbud)

Tarmsköljning – hos Susan i Göteborg på Treana hälsoklinik
World wide cleanse med “detox-divan” Fiona🙂 – brukar signa upp mig på minst en årlig detox/cleanse online! Har lärt mig mycket av Fiona och hon är en underbar och härlig människa.
Fotvård – Går 3–4 gånger om året på fotvård. Nu ska min fotvårdare här i stan snart gå i pension men jag har redan hittat en ny bra tjej som jag varit hos en gång. Dessutom typ 300 meter från vårt hus. LYX återigen:-)
Kosttillskott från Friway – har en given plats i mitt hälsoteam:-) Äter i stort sett alla Friways produkter och älskar dem♥Hampaproteinet har till exempel varit grymt bra att ta till i lite större doser nu under graviditeten eftersom jag mått så illa. (Inte för att det varit helt lätt att få ner alla gånger men det är bara att blunda och svälja) Ulf Kilman har dessutom testat fram exakta doser och kombinationer jag ska ha under olika perioder i livet. Du kan läsa mer om kosttillskotten och handla dessa HÄR.

Inspirerande bloggar och instagram! – Jag brukar alltid läsa nya blogginlägg och kolla instagram en stund varje dag. Jag har samlat alla hälsobloggar jag följer på bloglovin.com, det är så smidigt för då får jag ett mail varje dag med uppdatering på nya inlägg. Instagram fastnade jag för själv för ett par månader sedan, grymt inspirerande och roligt. Jag är flitig med att lägga upp härliga matbilder och annat på mitt konto. Följ mig gärna på karinsgronavarld om du inte redan gör det:-)
Den här bilden på min frukost la jag exempelvis upp på Instagram idag,

Min absoluta hedersmedlem i mitt hälsoteam är min underbara, älskade, fantastiska man, Anders Haglund.

Förutom all kärlek, stöttning och kraft han ger mig så lär jag mig dessutom så mycket klokheter från honom! (ett tips till dig för att också få ta del av min kära mans klokheter varje vecka är anmäla dig till hans coachingsbrev (helt gratis) Veckans Anders!
Jag och Anders har så mycket gemensamt, framför allt våra visioner och vårt “mentala tänk” men också vår hälsokunskap och inspiration för att leva ett så härligt, roligt och friskt liv som möjligt:-)
Med Anders hjälp har jag också kommit i kontakt och lärt känna otroligt många inspirerande människor som är i världsklass på det som de lär ut. Som till exempel Robin Sharma, Michael Neill och Aaron Turner för att nämna några av de “mentala” experter som jag lärt mig mycket av och som är helt underbara människor!
Ja, detta var några av de jag kom på just nu som ingår i mitt eget personliga hälsoteam. Finns fler men då blir det ett väldigt långt blogginlägg … Det jag framför allt vill med det här inlägget är att inspirera dig som läser att både bli medveten om ditt eget hälsoteam och gärna utöka det med fler bra, kunniga, inspirerande personer och resurser för att höja din hälsa och optimera din livsstil!
Önskar dig en riktigt pigg och hälsosam torsdag:-)

Karin♥