Idag ska ni få möta bästa Johanna Bjurström, en jätteduktig homeopat som bland annat hjälpt mig under min healingresa.
Temat idag är naturlig hudvård och hur huden fungerar som kroppens spegel och tydligt visar hur vi mår. Hur vi får fin hud inifrån och ut.
Jag älskar ju naturlig hudvård själv och är väldigt noga med vad jag smörjer mig med osv då kroppen faktiskt absorberar en hel del av det vi smörjer in oss med. Så förutom att jag väljer att ge min kropp bästa kosten så ser jag till att även ge huden det bästa.
Min tanke med den här intervjun är att ni ska få insikt och tips på naturlig hudvård och bli inspirerade att även ta hand om huden på bästa sätt.
Nu dags att ta del av det bästa från Johanna,
JohannaBjurstrom
Johanna berätta lite kort om dig själv?
Jag är en entreprenör som älskar livet och att få inspirera andra människor till friskare kropp och hud! Jag är utbildad homeopat, dermopat, PT, inom näring, coach, funktionsmedicin och hudterapeut. Har hjälpt människor till en friskare hud och hälsa i över 20 år. Jag driver en skola som heter Holistic Healt Academy där jag utbildar andra i skönhet och hälsa. Bor i Stockholm, två barn Nathalie (17 år) och William (15 år) och min man Fredrik.
Kan du förklara begreppet ”skönhet kommer inifrån”?
Hur kroppen mår inifrån speglar sig på huden och på utsidan. Det kroppen inte orkar med att bryta ner får det största utsöndringsorganet ta hand om, nämligen huden. Det är till en stor betydelse vad du äter, vad du dricker och hur du väljer att tänka dina tankar. Alla olika hudtillstånd berättar var obalansen finns inuti kroppen. Vi har som sagt inte lärt oss att tyda och förstå språket, vilket jag lär ut. Nyckeln är grön mat som ger mig näring på cellnivå. Jag ser också till att alla mina celler mår bra, då jag gör en rening på cellnivå 1- 2 ggr per år. Jag rör på mig regelbundet, sover mina 8 h och djupandas så hela kroppen får ny och härlig näring, inifrån och ut!
Hur kommer det sig att du utbildar även hudterapeuter?
Då jag själv är hudterapeut och fick kunskapen att lära mig att jobba inifrån och såg den stora förändringen och resultaten så vill jag ge andra den möjligheten också. Jag ser ett behov hos hudterapeuterna, de möter människor dagligen som har olika hudtillstånd som lätt kan åtgärdas om man jobbar med huden både inifrån och från utsidan. De kan hjälpa så många fler om de har kunskapen att stötta kroppen inifrån och jobba med grundproblemet och inte bara symptomet. De får bättre resultat och nöjdare kunder!
Hur kan man ”läsa” av huden hur insidan mår?
Huden är en spegel av din insida. Vi har olika zoner i exempelvis ansiktet där du kan läsa av hur kroppen mår inuti beroende på vad det sitter. Precis som inom zonterapin finns det inom ansiktsdiagnostiken reflexzoner. Dessa reflexorganzoner delar in ansiktet i olika organzoner, där de visar brister på vilket organ det gäller, och vi kan då se organsvagheter. Vi tittar på avvikelser som, aknebildningar, rynkor, torra och feta zoner och färgavvikelser. Att tyda ansiktet har sina rötter redan från fjärran österns medicin. Det utvecklades för att ställa medicinska diagnoser och används så än i dag.
Vilka är dina bästa skönhetstips?
1. Grön juice
Fyll upp din tallrik med minst 50% grönt och gör minst en grön juice om dagen. Använd dig av grönkål, spenat, broccoli, selleri, gurka, gurkmeja, ingefära och morötter. Mixa allt i en juicemaskin och du får en bra kick till en vitalare hud och kropp! Du tillför antioxidanter som skyddar dina celler från att oxidera.
grönjuice
2. Minska på inflammationerna
Minska på inflammationsbildande kost som är hårt uppstekt mat, mjölkpulver, vete, kött, socker. Det gör att dina binjurar får jobba extra hårt och utsöndra onödigt med kortisol vilket får dig att åldras snabbare.
3. Minska på stressen
Stress gör att din hud åldras snabbare och du tappar spänsten. Oavsett om stressen är fysisk eller psykisk. Du skapar mer inflammationer i kroppen och du oxiderar snabbare. Utöva mindfulness och djupandas nere i magen dagligen.
4. Sömn
Sov helst mellan 7–8 h per natt. Det är viktigt att du kommer ner i den så kallade djupsömnen. Under natten reparerar sig kroppen och jobbar för fullt med att bearbeta tankar och rensa ut slaggprodukter.
5. Drick rent vatten
Fyll på med vätska så dina celler inte torkar ut och lika så din hud. Det är viktigt att dina celler har en ren och så bra cellmiljö som möjligt. Drick helst ett renat vatten.
6. Bra fetter
Huden behöver smörjas, dina kärl behöver vara vitala och elastiska och hjärnan kvick. Tillsätt bra fetter så som omega 3, olivolja, camelinaolja, kokosolja, avokado och nötter.
Avokado
7. Stötta huden utifrån
Hjälp huden utifrån med rena och naturliga produkter som inte stressar huden (och kroppen) med mer kemikalier. 60–70% av det du sätter på huden behöver din levern ta hand om. Du kan avlasta kroppens organ genom att använda rena produkter även utifrån.
Har du några favoritprodukter?
Kan varmt rekommendera Abloom, The Organic Pharmacy eller Australian Blush Flower Essences.
Vad anser du om solens påverkan på huden, solskydd?
Så länge du inte bränner dig är det ingen fara. Vi har mer eller mindre blivit skämda av att vara i solen och det är synd, för vår hud behöver sol för att bilda D-vitamin. Jag är inte för kemiska solskydd då detta är mer eller mindre skadligt för din hud och kropp. Det finns naturliga ämnen som du kan använda dig av som kokosolja, morotsolja och hallonfröolja (dock behöver du fylla på ofta). Jag brukar blanda alla tre (tre lika stora delar) i en burk och smörja på mig. Skall du utomlands rekommendera jag att inte sola när solen står som högst och att du då ligger under parasoll eller har kläder som skyddar. Om du känner att du behöver ett skyddande solskydd rekommenderar jag ett fysikalisk skydd och den bästa jag har testat är Odylique ekologisk solkräm.
Jag själv använder olivolja eller kokosolja att tvätta ansiktet med, vad tycker du om det?
Mycket bra! Fett löser fett så det funkar mycket fint. Man blir ren och mjuk i huden. Vill du inte ha kvar en fet hinna som ofta kan uppstå (vilket uppskattas mycket av en torr hud men inte av en som har en fet hur) så brukar jag rekommendera att ta kollidialt silver eller ett mer naturligt ansiktsvatten från någon av märkena jag nämnde ovan, för att få bort den feta hinnan.
Min kommentar: Jag använder alltid en fuktad tvättlapp i ekologisk bomull för att tvätta/torka bort oljan med. Fungerar superbra tycker jag. Ingen fet hinna kvar:-)
kokosoljaoilpulling
Min favorit är arganolja till ansiktet. Vad har den för bra egenskaper för huden?
Många! Den är speciellt bra för torr och mogen hud. Den innehåller mycket E-vitamin som är en kraftig antioxidant som skyddar dina celler från fria radikaler.

Hoppas ni fick med er mycket. Kolla in på Johannas hemsida också HÄR, där kan ni anmäla er till ett gratis nyhetsbrev.
Ni hittar Johanna på Instagram HÄR.
Vad är ERA BÄSTA TIPS för fin hy, tipsa på min Facebooksida HÄR.
KH_liggande_gron_webb