Nu är det snart påsk, så mysigt. Har förberett lite påskägg till våra älsklingar, barnen alltså:-) Men även ett till min kära man.
Barnens påskägg i år innehåller lite pyssel, varsin leksak, torkad frukt (i små minipåsar med gula snören) och mörk raw choklad. Eventuellt lägger jag med någon bars också.
När jag var liten fick jag och min storasyster alltid våra påskägg (som dock var fulla av godis…:-) via ett snöre som satt fast i sängen när vi vaknade på morgonen. Våra föräldrar hade ordnat så man fick följa snöret och tillslut hitta sitt påskägg. Kom ihåg att det var jätteroligt att nysta ihop snöret och äntligen få det där påskägget.
Jag var en riktigt godisråtta när jag var liten. Åt säkert inte mer än någon annan men älskade godis och sötsaker. Så häftigt hur det har försvunnit helt sen jag ändrade kosten för snart 14 år sedan. Och särskilt nu när jag inte ens äter raw food-desserter och knappast någon torkad frukt alls (över 15 månader nu för att hjälpa till och stötta kroppen att bli frisk från borrelian).
Oavsett, här kommer lite tips på vad ni kan lägga i påskägg om ni vill ge bort något 

  • Fruktgodis, antingen som fruktremmar eller färdiga små påsar med figurer i torkad frukt
  • Mörk choklad
  • Raw food-boll
  • Nöt- & frö mix

notterfron

  • Små påsar med mullbär, gojibär eller russin
  • En liten bok
  • Biobiljett
  • Någon ekologisk handkräm eller läppbalsam
  • Pyssel, pennor, suddgummi, klistermärken
  • Någon liten leksak
  • Underkläder
  • Presentkort på något kul att göra
  • Nyttig bars
  • Kanske någon av mina böcker, har ju även barnböckerna om BroccoLisa

broccolisa_logo400 (kopia)
Man kan också skapa något fint själv och ge bort, som en burk med nötsmör eller tahini med ett gult sidenband om och ett handskrivet kort.
Ett gäng raw påskpraliner eller en liten påse med egenbakat glutenfritt fröknäcke. Bara fantasin som sätter gränser.
Jag och Collin gjorde chokladtäckta marsipanbollar i helgen. Mandelmjöl, honung och kokosolja som mixades och så fick det stå till dagen efter. Då formade vi till bollar och doppade i mörk smält choklad, man kan ex strö över lite hackad mandel eller kokosflingor som här. Superenkelt påskgodis verkligen.
raw_pask_godis
Dessa chokladbräck kan bli en uppskattad påskpresent, testa om du inte gjort det:-)

Raw chokladbräck med tranbär och paranötter 

chokladbräck3
1 dl raw kakao, ½ dl kakaosmör, ½ dl kokosolja, ¼ dl yacon- eller agavesirap, en gnutta salt
1 dl torkade tranbär, (osötade), 1 dl hackade paranötter, ½ dl pumpafrön
Gör kakaosmör och kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad. Blanda ner kakao, yacon/agavesirap och en gnutta salt. Rör om ordentligt och häll upp chokladen i en liten form. Strö över tranbär, hackade paranötter och pumpafrön. Ställ kallt i kyl eller frys för att stelna. När chokladen väl stelnat kan du enkelt bryta loss lagom stora bitar.
Tips: Gör nötfri genom att använda solrosfrön istället för paranötter. Ta då ¾ dl solrosfrön och ¾ dl pumpafrön.

Alternativt testa dessa chokladtäckta chokladbars. Goda och så enkla att göra. Recept hittar du HÄR.
rawfood_bars
Man kan också testa att göra lyxiga egentillverkade hudvårdsprodukter, ex ett bodybutter som du gör med sheasmör, macadamiaolja och lite eteriska oljor. Googla efter recept bara.
GLAD PÅSK i förväg,

KH_liggande_gron_webb