Den internationella hamburgarens dag firas tydligen den 28 maj varje år!
Så därför passar jag idag på att lägga ut en ”favorit i repris” från mina recept här på bloggen, min version av en nyttig ”burgare”. Receptet hittar du också i min bok, Karins Gröna Värld.

Rödbetsburgare med senapsmajjo  (4 portioner)

Rödbetsburgare:
3 dl finhackade rödbetor (ca 3–4 st)
, 0,5 dl solrosfrön, 
2 msk bruna linfrön
0,5 dl finhackad gul lök, 0,5 msk dijonsenap, 
1 liten vitlöksklyfta, 
1 krm salt,
1 krm svartpeppar
Skala rödbetorna och finhacka dem i en matberedare. Mal solrosfrön och linfrön till ett mjöl i en mixer eller elektrisk kaffekvarn. Finhacka löken och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till rödbetsburgarna i en skål.Forma till 4 burgare, ca 1 cm höga, och låt torka i torkugn 5–6 timmar (eller i vanlig ugn på lägsta värmen i liknande tid eller något längre). Vänd efter cirka halva tiden. 

Senapsmajjo:
1 dl macadamianötter 1 dl vatten
, 0,5 avokado, 
1 msk citronjuice, 1 tsk dijonsenap, 1 krm salt
Mixa allt i en mixer till en slät sås. 
Tillbehör:
Stora vitkåls- eller rödkålsblad alternativt stora salladsblad, senapsmajjo, 
alfalfagroddar, tomatskivor, lökskivor, 
gurka eller saltgurka, kapris
Vill du ha hamburgerbröd så satsa på glutenfria.
Fyll ett stort kålblad med groddar, en rödbetsburgare, en klick senapsmajjo, skivad lök och tomatskivor, gurka eller saltgurka och lite kapris. Enjoy!!!

Ha en härlig lördag!

Karin♥