Vill dela med mig av lite tankar och ideér gällande flygplansmat vid långflygningar. Får ofta frågor om det så har skrivit ihop lite hur vi brukar göra och vad vi har med oss.
Flygresan till destinationen brukar aldrig vara några problem för då kan jag ju förbereda matsäck hemma som vi kan ta med och ha på flyget. Till Vince (och numer också Collin) brukar gluten- och mjölkfria pannkakor fungera smidigt. Tar med dem i min Frozzypack som håller maten kall i upp till 10 timmar.

Brukar också packa ner avokado, riskakor, raw food-kex, morötter, gurka, frukt som äpple och päron, raw food-bars, någon snacksmix med exempel mullbär, gojibär, kakaonibs, solrosfrön, pumpafrön och kokoschips, eventuellt lite torkad frukt och ofta någon sallad till mig och Anders. Gör oftast salladen eller färdkosten på resterna vi har kvar i kylen innan vi ska åka.
Till resan vi gjorde till Thailand nyss blev det en mix av quinoa, spenat, kikärtor, gröna ärtor och rödlök samt soltorkade tomater. Tar ofta med maten i ett par burkar som jag kan tänka mig att slänga sedan så att jag inte behöver ta med dem tillbaka. Sen har jag alltid ett par Spork (gaffel, sked och kniv i ett) med mig i handväskan, perfekt för att kunna öppna och äta en avokado eller ha till salladen.

Vatten – det viktigaste av allt!!!

Vatten köper jag alltid innan jag går ombord på flyget, för även om jag dricker 2 glas vatten varje gång flygvärdinnorna kommer och serverar dryck behöver jag dricka mycket, särskilt när jag ammar. Så en sådär 5–6 liter vatten tar vi alltid med ombord på planet.
När vi bokar flyg beställer vi också alltid specialkost, tyvärr går det ofta inte att välja både vegankost och glutenfritt så vi väljer vegankost (strikt vegetarisk heter koden) och hoppas att det inte är pasta och något som vi kan tänkas äta. När man flyger till och från Asien är det oftast ris och grönsaker så det fungerar ju helt ok. Vi brukar också välja en raw fruit-plate till en av personerna så har vi det att dela på, alltid fräscht.
På hemresan får man tänka till lite, denna gång fungerade det jättebra med flygplansmaten då det var 2 x varma måltider med ris och grönsaker, den ena gången tomatbaserad och den andra gången kokosmjölk och curry. Perfekt då vi inte hade så mycket annat med oss än raw food-kex, knäcke, riskakor och avokado + några Paleo bars som jag hade sparat hela resan för att ha på just flyget hem. Och under en 11 h flygresa hinner man ju bli ganska hungrig.

Köpte också lite torkad osötad jackfrukt och ananas på flygplatsen, perfekt som ”godis” på planet! Han faktiskt med att se en film med en sovande bebis i knät … Vet inte när jag gjorde det sist och då var det lite lyx att ha lite torkad god jackfrukt att mumsa på:-)
Njut av dagen,

Karin♥