Dagens västerländska livsstil är till hög grad försurande. Allt från vad vi äter och dricker, (socker, kött, mjöl- och mjölkprodukter, tillsatser, läsk, kaffe, alkohol) till avgaser, strålning, tillsatser i mat, mediciner m.m. påverkar vår inre balans och miljö samt kroppens pH-värde. Inte nog med det, även stress, oro och negativa tankar bygger upp syra och kan skapa obalanser.
Är det något som gör störst skillnad för din hälsa och din energinivå så är det att rena din inre miljö och se till att hålla kroppen lätt alkalisk.
Det bästa du kan göra är att öka ditt intag av filtrerat vatten, gärna med högt pH-värde, äta en stor del färska grönsaker och örter, (exempel spenat, broccoli, brysselkål, paprika, persilja, sallad) enkel- och fleromättat fett av bra kvalité (exempel avokado, kallpressade oljor, frön och fet fisk), bär samt frukter med lågt sockerinnehåll (exempel tomat, grapefrukt och citron/lime)
Basera största delen av din kost på just grönsaker och naturliga råvaror och låt en stor del vara raw food.

När du gör detta och dagligen ser till att ha en aktiv livsstil, motionera och hålla lymfsystemet igång (kroppens sopåkare) så kommer du att märka hur du mår bättre, blir piggare och tänker klarare.
För att verkligen ta reda på hur bra det går att må så bör du samtidigt minska ditt intag av syrabildande mat och dryck, som alkohol, kaffe, fläskkött, processat kött som skinka och korv, hel- och halvfabrikat, mjölkprodukter, socker, kemiska tillsatser, vitt bröd och pasta. Och så klart godis, chips, kakor och läsk.
När du väl börjar äta för hälsa så kommer du märka hur både socker och skräpmat blir mindre och mindre lockande tills att ditt ”sug” och längtan efter sådan mat nästan helt försvinner. Du märker då hur du automatiskt säger nej tack till mat som du inte mår bra av och hur du istället får en längtan efter naturlig fräsch mat med mycket grönt som bas. Mat som du mår bra av både nu och i långa loppet.
Önskar dig bästa starten på hösten med mycket grön och naturlig mat!

Karin♥