Nu har fina och inspirerande Therese Argus kommit ut med en ny E-bok som heter RÅSÖTT – nötfritt/Lakrits/AntiCandida. 
Therese är förresten med i min bok Karins Frukost med ett frukostrecept och en intervju tillsammans med några andra ”raw food-kändisar”.
Har ju tidigare fått äran att publicera ett recept från hennes tidigare E-bok, Hasselnöts-chokladtryfflar som är supergoda. Det receptet hittar du HÄR.
I den nya E-boken hittar du 24 raw food-fikarecept varav 16 är nötfria, 8 är Anti-Candida recept och 7 stycken är Lakrits recept:-) Alla recept är utan raffinerat socker, mejeriprodukter, gluten, ägg, soja, cashewnötter, jordnötter och agave.
Inom raw food är det väldigt vanligt att använda cashewnötter i raw food-fika men är så glad att Therese liksom jag undviker detta i sina recept. ♥♥♥, du kan läsa mer om varför HÄR. 
råsött2015omslag
Idag delar jag med mig av ett recept på god gräddig Jordgubbstårta:-) Tack Therese!

GRÄDDIG JORDGUBBSTÅRTA (NÖTFRI) 

JOrdgubbstårtan
BOTTEN
1 1/2 dl aktiverat torkat bovete eller solrosfrön (Se nedan hur man gör)
2 dl mullbär
2 tsk vatten
1/2 tsk äkta vaniljpulver
4 msk pressad citron
nypa salt
(Aktiverat bovete/solrosfrön får du genom att blötlägga bovete 15-30 min (solrosfrön 4 h), sedan noga skölja av och sedan torka, i torkugn, solen eller vanlig ugn på låg värme.)
Mixa ihop alla ingredienserna till botten i en matberedare till en crunchy massa.
Tillsätt ev lite vatten. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter. Ställ
kallt.
FYLLNING
6 dl (ca 600 gr ) jordgubbar (rumstemp)
10 msk mjukt kokossmör
1 1/2 tsk pressad citron
1/2 tsk äkta vaniljpulver
en klick rå honung eller lönnsirap
nypa salt
Kokossmör = (finns i Renee Voltaires sortiment eller gör eget genom att köra kokosflingor i matberedaren eller high speed blendern)
Mixa alla ingredienserna till fyllningen till en slät smet, smaka av med honung. Häll fyllningen över botten. Ställ kallt i minst 5 timmar.
JORDGUBBSLAGER
2 dl jordgubbar (rumstemp)
1 rågad msk kokosolja
några droppar citron
nypa salt
Mixa ihop jordgubbar med kokosolja till en slät kräm och ringla över den kalla jordgubbsfyllningen precis innan servering. Dekorera med färska eller torkade jordgubbar.
Receptet är från boken Råsött av Therese Argus.

Visst låter det gott:-) Älskar jordgubbar, bara se till att använda ekologiska jordgubbar då ”vanliga” jordgubbar är väldigt besprutade. Det går bra att använda tinade frysta jordgubbar till tårtan, för lite svårt att få tag på färska ekologiska just nu.
Karin♥
UTLOTTNING

Vill du ta chansen och vinna ett ex av E-boken Råsött så skriv en kommentar eller inlägg på min Facebooksida HÄR om varför du vill byta ut vanlig fika mot raw food-fika!