Glutenfria veganska våfflor – recept

Hej fina!

Har slängt ihop ett nytt recept på glutenfria våfflor! Så himla enkla att göra och går att göra matiga med vilket tillbehör man väljer. Färska eller frysta bär samt tahini eller mandelsmör tycker jag är fräscht och lite kakaonibs eller riven 90 % mörk choklad på toppen!

Havre är i sig glutenfritt men för att vara på den säkra sidan, om du är känslig, så köp de glutenfria havregrynen👍

Karins glutenfria veganska havrevåfflor

8–10 stycken

4 dl glutenfria havregryn

2 dl boveteflingor

6 dl havremjölk eller annan växtbaserad mjölk

0,5 dl kokosolja

1 msk lönnsirap

1 tsk bakpulver

1–2 krm vanilj

2 krm salt

Mal havregryn och boveteflingor till ett mjöl i en mixer eller matberedare.
Gör kokosoljan flytande.
Mixa sedan ihop alla ingredienser. 
Låt gärna smeten stå till sig en stund innan du börjar steka våfflorna. 
Grädda i våffeljärn. Olja innan med exempelvis kokosolja. 
Servera gärna med tahini eller nötsmör och färska eller frysta tinade bär. Kanske riven mörk choklad eller kakaonibs över. Eller vispad kokosgrädde. 

Hoppas du testar:-) Jag brukar göra våfflor till kidsen som mellanmål eller helgfrukost 🌟

Kram alla ♥