Fröknäcke med sötpotatismjöl

Jag gör fröknäcke nästan varje vecka. Älskar att det alltid finns om man vill komplettera en sallad eller frukost med lite fröknäcke, kanske med mosad avokado eller någon god röra på.

Alla i familjen gillar dessa så jag bakar på. Jag har ju massor av olika varianter men här kommer en favorit med sötpotatismjöl. Beställs enklast online, gillar att ha det mjölet i fröknäcke men även i chokladbrownies.

Ni vet väl att alla mina recept är helt glutenfria!

Så när du köper detta mjöl – kolla så det är mjöl på 100 % sötpotatis. Lättast är att hitta det online.

Nu ska ni få ta del av detta enkla och grymma recept på fröknäcke,

Fröknäcke med massa frön & sötpotatismjöl

3 plåtar

 

2,5 dl linfrön

2,5 dl sötpotatismjöl

2 dl hampafrö (eller solrosfrön)

2 dl pumpafrön

2 dl sesamfrön

1,5 dl chiafrön

1 msk salt

8 dl vatten

2 msk olivolja

 

 

Sätt ugnen på 170 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.

Koka upp vattnet och häll det kokande vattnet i bunken. Blanda även ner olivoljan.

Rör om ordentligt och platta ut tunt på 3 bakplåtsklädda plåtar.

Baka i ugn i 40–60 minuter.

Vänd kexen efter cirka 40 minuter och bryt knäcket i önskad storlek. Låt torka vidare de kexen som inte är helt färdiga. De blir ofta färdiga lite olika fort. 

De ska vara helt torra när de är klara. Förvara i burk med lock.

Så gott som tillbehör till en sallad, till soppa eller som ”mackor” med avokado eller hummus på. Jag ser alltid till att ha fröknäcke hemma i 2 stora plåtburkar. När de börjar ta slut gör jag direkt en ny sats och fyller på. 

Hoppas du vill testa detta recept!

Ha en fin dag,