Ibland kan verkligen en god dressing göra underverk för en rätt, eller hur?
Så därför delar jag idag med mig av flera goda och nyttiga recept på dressingar som du kan testa under sommaren. Perfekt till alla goda gröna sallader!!!
Recepten är från mina första 2 böcker, Karins Gröna Värld & Grönsakskärlek.
Karins Dressingar
Salladsdressing
1 dl pinjenötter, 1 dl vatten, 2 tomater, 2 soltorkade tomater, 3 msk olivolja, 1 medjoldadel eller 2 vanliga dadlar (färska & urkärnade), 1 msk citronjuice, 1 krm salt
Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät dressing.
Avokadodressing
1 avokado, 1½ dl vatten, 3 msk olivolja, 1 msk citron, 1 krm salt, svartpeppar efter tycke och smak
Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät dressing.
Tips: Smaksätt gärna avokadodressingen med valfria färska örter.
Senapsvinägrett
½ dl olivolja, 1 msk citronjuice, 1 msk vatten, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk honung, salt, svartpeppar
Blanda olivolja, vatten, citronjuice, dijonsenap och honung i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.
Röd chilisås
2 dl olivolja, 1,5 dl vatten, 5 soltorkade tomater, 1 msk citronjuice, 0,5 msk tamari, 2–3 vitlöksklyftor, 2–3 cm färsk röd chili, 2 tsk torkad rosmarin, 2 tsk torkad oregano, 1 tsk finhackad färsk ingefära
Blötlägg de soltorkade tomaterna i 15–30 minuter. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Röd chilisås är suveränt god som dressing, till raw pasta, i wraps eller som smaksättning i soppor eller röror.
Persiljeolja
2 dl färsk persilja, 1 dl olivolja, 0,5 dl vatten, 1 msk citronjuice, 0,5–1 krm salt.
Mixa alla ingredienser i en mixer.
Vilken är din favoritdressing? Kommentera gärna under inlägget på min Facebooksida.
Fler Inlägg
2025-01-04
Mjukstarta året – Intervju med mig i Expressen Söndag
Alltid kul att vara med i tidningen och inspirera till bättre hälsa och bättre…
2024-12-29
Ditt bästa 2025!
Nytt år - tid för reflektion kring vart du befinner dig och vart du är på väg.…