Gör egen vegansk glass – choklad & kokos
Min absoluta favoritglass är från Sophies raw, alltså de är magiska. Handgjorda, veganska glassar i fina förpackningar. Men idag ska ni få ett recept på en vegansk glass som också är helt magiskt god, så enkel att göra och lovar, du kommer älska!
Köp lite fina glassformar och glasspinnar och såklart se till att du har alla ingredienser hemma.
Nu kommer receptet,

Karins veganska chokladglassar
cirka 8 stycken
5 dl tjock, krämig kokosmjölk (jag använde den från GARANT – perfekt konsistens)
10 färska urkärnade dadlar
0,75 dl rå kakaopulver
0,25 dl kokossocker
0,25 dl smält kakaosmör
1 msk kokosolja
1 krm salt
Mörk choklad, minst 85%
Eventuellt lite frystorkade bär att strö över, eller kokosflingor, hackade nötter
Mixa alla ingredienser till glassarna i en mixer.
Häll upp i glassformar. Ställ in i frysen.
(Jag brukar vänta 1–2 timmar med att sticka ner glasspinnarna, så blir de lättare att få helt i mitten och raka.)
Låt stå i frysen minst 8 timmar.
Ta ut och doppa i mörk choklad (om du önskar, detta kan hoppas över, de är supergoda ändå) och strö eventuellt lite bärpulver, kokosflingor eller hackade nötter över chokladen innan den stelnar. Gäller att vara snabb här då chokladen stelnar fort.
Servera glassarna eller stoppa tillbaka i frysen för förvarning.


Tagga mig gärna om du testar receptet, @karinsgronavarld vill höra vad du tycker och se era bilder.
Så njut nu av dessa goda lyxiga veganska glassar!
Fler Inlägg
2023-04-04
Fikon- & apelsinchokladbollar
Lova att testa dessa, älskar kombon fikon & choklad. Garanterat uppskattade…
2023-03-28
Ät dig vårfrisk – reportage i Expressen
Läs reportaget med mig från Expressen Söndag. Ät dig vårfrisk i April
2023-03-07
Sunt förhållande till mat
För att må bra inifrån och ut behöver du ha ett sunt förhållande till mat och…