Gör egen vegansk glass – choklad & kokos

Idag ska ni få ett recept på min favoritglass, en vegansk glass som är helt magiskt god, så enkel att göra och jag lovar – du kommer att ÄLSKA!

Köp lite fina glassformar och glasspinnar och såklart se till att du har alla ingredienser hemma.

Nu kommer receptet,

Karins veganska chokladglassar

cirka 8 stycken

5 dl tjock, krämig kokosmjölk (jag använde den från GARANT – perfekt konsistens)

10 färska urkärnade dadlar

0,75 dl rå kakaopulver

0,25 dl kokossocker

0,25 dl smält kakaosmör

1 msk kokosolja

1 krm salt

 

Mörk choklad, minst 85%

Eventuellt lite frystorkade bär att strö över, eller kokosflingor, hackade nötter

 

Mixa alla ingredienser till glassarna i en mixer. 

Häll upp i glassformar. Ställ in i frysen.

(Jag brukar vänta 1–2 timmar med att sticka ner glasspinnarna, så blir de lättare att få helt i mitten och raka.) 

Låt stå i frysen minst 8 timmar. 

Ta ut och doppa i mörk choklad (om du önskar, detta kan hoppas över, de är supergoda ändå) och strö eventuellt lite bärpulver, kokosflingor eller hackade nötter över chokladen innan den stelnar. Gäller att vara snabb här då chokladen stelnar fort. 

Servera glassarna eller stoppa tillbaka i frysen för förvaring. 

Tagga mig gärna om du testar receptet, @karinsgronavarld vill höra vad du tycker och se era bilder.

Så njut nu av dessa goda lyxiga veganska glassar!