Härlig vårhelg i sommarstugan

En sådan härlig helg vi fick, skönt med lite sol och lite vårvärme! Vi tillbringade helgen i vår stuga. Jag verkligen ÄLSKAR att vara där. Vi bor ju i stan annars (Borås, så ingen jättestorstad eller så:-) men det är verkligen skillnad när man kommer dit (liten ort på västkusten). Vi har en naturtomt så mycket natur/skog åt ena hållet och havet åt andra hållet. Så meditativt. Tänker aldrig på att det är en massa bakgrundsljud i vårt hus i stan men när vi kommer till stugan så slås jag alltid av tystnaden. Magiskt. Det och frisk luft och närheten till havet är som balsam för själen …

Är det någon mer som älskar att göra ugnsrostade grönsaker? Här var det sötpotatis, rödlök, rödbetor och morötter med lite färsk timjan, havssalt & olivolja som åkte in i ugnen. Jag sparar alltid och äter dagen efter för det händer något magiskt med ex potatis och andra rotfrukter samt pasta när man kyler ner och äter dagen efter. Det bildas nämligen resistent stärkelse som är mumma för våra goda tarmbakterier.

Just denna kväll slängde jag också ihop en god pesto på massor av färska örter jag hade köpt med.

Jag har en liten hjälpreda i köket också som heter Elodie, jag och hon gjorde goda hallonglassar och frysta in i våra nya hjärtformade glassformar samt gjorde rå choklad som vi doppade glassarna i. Det som blev över av chokladen gjorde vi praliner av.

Vill du veta hur DU kan göra egna praliner så kika in mitt tidigare inlägg där jag delar recept och det du behöver veta för att lyckas HÄR. 

Det är något visst med vårt kök i stugan, det är jättelitet och inget märkvärdigt kök alls på något sätt (har inte ens diskmaskin) men liksom bara ÄLSKAR att stå och greja där. Blir ofta ännu mer kreativ och det är som att inspirationen ständigt flödar. Gjorde en glutenfri pizza (skrev aldrig ner recept) med en botten på durramjöl, som blev jättegod. Bakade ett gott glutenfritt fröbröd och gjorde läckra smoothies m.m också.

I övrigt har vi vart ute mycket, cyklat, åkt kickbike och haft mysigt.

Hoppas att ni också haft en fin helg! Redan maj, ju helt galet vad tiden går fort. Känner du att du skulle vilja ta denna vår och investera i att skapa bra vanor för en hälsosam start på sommaren så kolla in mina online kurser . Då får du mig som din digitala coach! Plus många bra inspirerande videos, ny kunskap och mina bästa tips och inte minst gröna recept! Läs mer HÄR

Kram