Måste bara tipsa om en sak jag brukar göra. Ni vet ju vid det här laget att jag älskar hummus!

Jag gör ofta en väldigt stor sats och förvarar i kylen, håller typ bra i cirka 5 dagar i kylen men oftast tar den slut innan dess hos oss:-)

Oavsett, det jag brukar göra när jag gjort en sats med hummus är att jag sparar 1/3 del av den färdiga hummusen i matberedaren och sedan fyller jag på med gröna tinade ärtor, extra vitlök, mer citronjuice, olivolja, salt och peppar. Mixar igen och voilá så har jag den här goda gröna ärthummusen. Ibland slänger jag i ett paket vita bönor också.

Så alltså,

Kikärtor, vita bönor, gröna ärtor, olivolja, vitlök, citronjuice, salt och peppar. Mixa i matberedare och smaka av.

Ärthummus är gott som tillbehör till mat, till sallader, som pålägg eller dipp.

Testa, ni kommer säkert också älska den.