Vart är du om 10 år?

Med tanke på #TenYearsChallange så ville jag skriva detta inlägg. Roade mig med att kolla igenom lite bilder från 2009, älskar att kolla på foton. Då var jag alltså 30 år. Tycker jag ser så ung ut … blir alltid så tydligt att man har åldrats när man kollar i gamla fotoalbum.

Men alltså 2009, vi gjorde en massa roliga saker och det året innebar också min första graviditet.  Kommer ihåg att jag var färdigutbildad personlig tränare 2 månader innan Vince föddes.

Självklart åldrars man på 10 år men jag tänker också på allt vi faktiskt hunnit uppleva under en 10 års period.

För egen del har de senaste 10 åren varit väldigt intensiva och händelserika … minst sagt. Så intensiva att jag nu ser fram emot en lite lugnare period i livet utan så mycket dramatik … går ju självklart inte helt att styra över men har en önskan. Det har varit dödsfall inom familjen, jag har som sagt varit jättesjuk i borrelia,  många tråkiga olyckor och jobbiga saker som har hänt och som vi behövt gå igenom. Men sådant är ju livet.

Men det har ju också varit helt fantastiska saker som hänt de senaste 10 åren. Det absolut största är att jag har blivit mamma till 3 helt underbara barn som jag älskar mest i hela världen. Jag har också skrivit ett gäng med inspirerande böcker, 3 hälsoböcker samt barnböckerna om BroccoLisa. Vi har köpt stuga och jag och Anders har arrangerat många olika lyckade event och utbildningsresor.

Bilderna som kommer här nedan är tagna för 10 år sedan!

Tänk om du kunde prata med ditt ”jag” från framtiden. Tänk dig 10 år från idag. Själv kommer jag då vara 50 år!!!, det är ju helt sjukt att förstå men ganska nyttigt att även tänka framtid likväl som dåtid.

Jag började fundera på detta under en promenad häromdagen. Vad skulle mitt 50-åriga jag säga till mig just nu, till mitt 40-åriga jag?

Antagligen något i stil med att jag ska njuta ännu mer av min familj och närheten med barnen. För om 10 år är vårt yngsta barn, Elodie, 12 och ska fylla 13. Vårt äldsta Vince kommer att fylla 19 och Collin kommer vara 15 … Då kommer vi inte längre kunna ha de där underbara små barnfötterna liggande i ansiktet när man sover eller någon som viskar hur man exakt ska ”klappa på magen” tills de somnar tätt intill. De kommer att ha växt upp då, vara ungdomar och småbarnstiden är passerad. När man är mitt i det (läs fullt ös) är det så svårt att ibland uppskatta vad man har. Men när man får lite distans till det så inser man hur lyckligt lottad man är.

Tiden kommer att räcka till för att göra andra saker. Jag och Anders kommer att få mer tid tillsammans, tid vi verkligen längtar efter.

Men när man inser att var sak har sin tid är det lättare att vara mjukare och mer vänligt sinnad till sina egna omständigheter.

Mitt ”äldre jag” skulle säkert också ge mig en varm kram och viska hur stolt jag borde vara. Hur stark jag är. Att jag ska sträcka på mig lite ytterligare och inse hur fantastisk jag är. Att jag har haft tuffa år bakom mig men genom det har jag också lärt mig mycket och utvecklats som människa. Saker som kommer att visa sig ha stor betydelse för mitt liv, mitt mående och min förmåga att nå ut och inspirera andra människor.

Jag kan nu välja att ta alla dessa insikter, erfarenheter och lärdomar och investera in i mitt nästa decennium.

Så ta nu själv några minuter och tänk dig 10 år framåt i tiden.

Vad tror du att du gör då? Hur är du som person och hur mår du?

Vad hoppas du på har hänt om 10 år?

Vad tror du att ditt 10-år äldre jag säga vilja säga till ditt nuvarande jag?

Kanske är det något som du tar på för stort allvar? Något komplex du har som egentligen bara är en grej i ditt eget huvud?

Att du borde vila mer, skratta mer eller bara följa hjärtats röst ännu tydligare?

Kanske att faktiskt våga sakta ner och lyssna inåt. Höra vad själen viskar?

Att våga ta för dig mer av livet och stanna upp och njuta av alla små vardagliga ting som händer varje dag?

Just att fundera i lite andra banor kan få oss att se livet ur ett annat perspektiv. Vi kan få en liten påminnelse om vad som är viktigaste i vardagen …

Hoppas att det gav dig något att läsa.