Trött, tröttare, tröttast + recept

OMG, en sådan trötthet jag upplever nu. Går på borreliabehandling (har 2 arter som sitter och påverkar hjärnan har jag fått reda på) som jag ska bli av med. Alltid under behandlingarna är det viktigt att göra ALLT jag kan för att stötta kroppens rening och läkning. Ni vet ju att jag är noga med kost och träning m.m men skulle må bra av att vila och sova ännu mer. Men så är det ju också som så att vi har 3 småttingar här hemma, så inte så lätt att få till.

Oavsett, de två små har varit förkylda, först Collin och sen när han blev frisk så Elodie. Är ganska ovan med att de är sjuka, men nu hade både feber vilket de inte brukar ha och de var mer nedsatta än om en vanlig klassisk förkylning med lite snor och hosta.

Detta har gjort att jag fått väldigt lite sömn senaste tiden. Särskilt Elodie är väldigt mammig och hon tokvägrar om det inte är jag som ligger och håller henne i handen och klappar på hennes mage så fort hon vaknar, vilket hon gjort många gånger varje natt. Har kanske fått 3-4 timmar sömn (ej sammanhängande) per natt vilket inte är optimalt för någon och särskilt inte för mig som behöver all kraft för att bli av med borrelian och som dessutom lider av sviterna från denna hemska sjukdom som jag blir innerligt trött på nu …

MEN… Nu är kidsen tillbaka på förskolan och jag kan sitta och jobba i tystad. För det är en annan sak som jag har så ont av efter borrelian, är extremt ljudkänslig. Heller ingen bra kombo med 3 vildingar … Så jag går ibland runt med Bose hörlurar här hemma för att ta bort lite av ljudet men ändå skär det in i hjärnan känns det som så fort någon är lite högljudd, vilket det ofta är här hemma med lek, stoj och en del syskonbråk.

Men vi har också haft mycket mysigt ihop. Vi bakade bananmuffins ihop, de är riktiga bakmästare båda två:-) och så brukar de hänga i källaren med mig ibland när jag styrketränar. Så tacksam över att ha hemmagym:-)

Oavsett, nu till receptet. Gjorde dessa goda zucchinirullar häromdagen. Receptet är med i min bok, GRÖNSAKSKÄRLEK, och det var länge sedan jag gjorde dem. Så gott som mellanmål, snacks, till förrätt eller bara som ett inslag på middagsbordet. Örtolivröran fungerar ju också toppen som pålägg på exempel frökex.

Raw Zucchinirullar á la Karin

Zucchini, alfalfagroddar, avokadoskivor, ärtskott, ört- och olivröra, eventuellt lite sambal oelek

Örtolivröra
2 krukor persilja, 1 kruka basilika, 2½ dl urkärnade gröna oliver, 1–2 msk olivolja, 1 vitlöksklyfta, ½ msk citronjuice, 1–2 krm salt

Mixa alla ingredienser till röran i en matberedare.

Gör tunna skivor på längden av zucchini med en mandolin eller en osthyvel. Lägg på groddar, avokado, ört- och olivröra samt ärtskott. Rulla ihop och sätt eventuellt en tandpetare för att hålla ihop rullen. För lite mer sting testa att klicka ut lite stark sambal oelek innan du rullar ihop rullen.

Just färska örter är kanske inte så enkelt att få tag på i överflöd just under vintern men var så sugen på att få i mig färska örter så valde att göra detta recept.

På sommaren händer det mycket oftare att jag mixar pesto, gör gröna dressingar och röror på färska örter. Har dessutom en massa örter i landet både här hemma och i vår stuga, sååååå lyxigt!