Gröt ”to go”
Jag älskar att äta frukost, eller egentligen blir det kanske mer av ett förmiddagsmål för min del:-) Jag äter nämligen oftast frukost rätt sent. Så då är jag ordentligt hungrig och njuter verkligen av att göra en god, lyxig och nyttig frukost. Jag varierar mina frukostar mycket. Lider ju inte direkt brist på kreativitet:-) , det har ni säkert förstått då jag skrivit en hel bok med just frukostrecept.
Ni hittar Karins Frukost HÄR.
Just idag vill jag tipsa om en superenkel frukost. En blandning mellan gröt och chiapudding som äts rumstempererad.
Du förbereder den enkelt kvällen innan, du kan till och med göra den direkt i en glasburk om du vill ta med och äta den på jobbet/skola. Smart va! Bären kan du också låta tina i en separat burk i kylen under natten.
Receptet är från min bok Grönsakskärlek!
Karins Gröt ”to go”
1 portion
1,5 dl mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk
0,5 dl glutenfria havregryn eller boveteflingor
1,5 msk chiafrön
1 msk sesamfrön
0,5 tsk äkta vanilj
Eventuell smaksättning
0,5 tsk yaconsirap, 0,5 tsk kanel
Till servering
3–4 dl blandade bär som hallon/blåbär/björnbär. Eventuellt lite hackade nötter.
Blanda ner vanilj i mjölken och eventuellt lite yaconsirap och kanel. Tillsätt havregryn, chiafrön och sesamfrön. Rör om och låt stå i kylskåp över natten. (Eller gör på morgonen och ät som mellanmål eller kvällsmat).
Varva gröt med bär och toppa gärna med hackade nötter. Eller varför inte denna topping HÄR.
TIPS: Välj rena glutenfria havregryn. Havre är i sig glutenfritt men vissa märken kan innehålla spår av andra spannmål i förpackningen så dubbelkolla gärna, särskilt om du är känslig för gluten.
Fler Inlägg
2024-04-18
Skönhetstips – min hudvård, eko och naturligt
Få fin hy. Så här tänker jag + tips om produkter jag själv använder.
2024-04-17
Krämig grönkålsgryta
Dags för ett recept på en god gryta! Grönkål som bas - alltså du måste testa…
2024-03-27
Fröknäcke med sötpotatismjöl
Ett till recept på fröknäcke, denna gång med sötpotatismjöl som bas ihop med…