Så har det gått ytterligare 1 år och idag fyller min hamburgare 5 år!!! Det hela började med att jag såg ett klipp på youtube för lite mer än 5 år sedan om en hamburgare som inte blev dålig, möglade eller ”åldrades”. Tänkte att jag måste testa och se om det stämmer så den 3 oktober år 2008 for vi iväg för att köpa en Happy Meal (not so happy I think  …)
I början fotograferade jag den typ var och varannan dag sedan när jag märkte att det inte hände något drog jag ut på det och fotade den med någon månads mellanrum. Till slut förstod jag att den antagligen inte skulle mögla eller brytas ner naturligt utan den höll sin färg och form. Alltså både hamburgare och pommes frites.
Såhär ser den alltså ut idag efter 5 års förvaring (liggande i påsen jag köpte den i stående i vår källare).

Den har gått sönder lite i kanten (antagligen för att den är med mig och blir uppvisad när jag föreläser och har kurser) Här nedan ser ni ketchupen och den lilla gurkskivan som så fint är kvar.

Köttet ser ut att ha vita prickar på sig och det är brödsmulor från brödet som ju såklart är lite torrt såhär efter 5 år …

Det värsta är nästan ändå dessa pommes frites, tänk själv vad som händer med potatis efter ett tag. Den blir svart, just det …Men icke sa Nicke, det har inte hänt här inte utan pommesen har fortfarande samma färgkulör!

Många är de som har äcklats av att se den här hamburgaren med pommes frites när jag visat den ”live” och jag tror och hoppas att det faktiskt gör det väldigt mycket enklare för de att hoppa över att äta mat av dålig kvalité med tillsatser och framförallt sluta att vara ”snäll” och låta barnen äta detta! Snällare är det att ge barnen bra mat av bra kvalité på ekologiska råvaror♥
Om ni nu absolut vill ha hamburgare så laga den själva från grunden med eget bröd och egna pommes frites.
Själv föredrar jag att äta en naturlig ”raw food-burgare” istället! Det går att göra vegetariska burgare med nötter och frön som bas, servera i salladsblad eller raw food-bröd med tillbehör som egengjord ketchup, ostsås, gurka, tomat och lök. Riktigt gott och FRÄSCHT!
Här nedan är bild på mina raw rödbetsburgare med goda nyttiga tillbehör inbakade i stora sallads- och kålblad. Recept finns i min bok, Karins Gröna Värld!

Min lilla välbevarade hamburgare har gjort mig nyfiken på fler produkter så den 15 mars förra året köpte jag en påse kanelgifflar och ett paket med mjuka våfflor.
De här ”godingarna” är fortfarande mjuka och fina. Tror säkert att de smakar helt ok för de som gillar kanelgifflar även idag såhär 1,5 år senare …

Våfflorna som är bakade på färska ägg är mjuka ännu, dock har de gått sönder lite när de fått åka med mig på olika föreläsningsuppdrag,

MEN, ingen av dessa har något mögel eller så på sig och visar inga tecken på att bli dåliga på något sätt.
Ja, vad ska jag säga, förhoppningsvis talar bilderna för sig själva och ger alla er som läser det här en känsla av att vilja äta bättre och naturlig mat istället!
Lev livet grönare,

Karin♥

P.S – Fått många reaktioner på det här inlägget varav tex den här länken skickad till mig flera gånger, Se HÄR, för att läsa en lite mer vetenskaplig förklaring till varför det inte bildas mögel på hamburgaren. Oavsett vilket så står jag fast vid min personliga tro att vi bör äta mer färsk levande mat från växtriket!!! Och jag tycker fortfarande att det är skrämmande att det inte händer något med vare sig brödet, burgaren, pommesen, kanelgifflar och våfflor. Samtidigt respekterar jag allas åsikter såklart! Alla får välja vad man vill lägga på tallriken även om jag personligen vill inspirera de som vill till ett grönare liv med ekologisk mat från växtriket!