Recept grönkålssallad
Älskade grönkål. Jag äter verkligen mycket grönkål, gör ni det också? Hoppas det för det är supernyttigt.
Idag tipsar jag om en enkel grönkålssallad som går snabbt att slänga ihop och passar på middagsbordet, eller varför inte till julbordet?
Grönkålssallad med avokado & granatäpple
1 liter färsk hackad grönkål, 2 avokado, 2 dl granatäppelkärnor, 0,75 dl hampafrön (eller sesamfrön), 2 msk olivolja, 1,5–2 msk citronjuice, 1 krm salt
Ta bort grönkålsbladen från stammen och skär grönkålen fint.
Lägg i en skål och häll på olivolja, citronjuice och salt. Massera in oljan med dina händer vilket gör att grönkålen mjuknar, blir godare och mer lättsmält att äta. Gör gärna detta i förväg.
Skär avokadon i små bitar och blanda med den marinerade grönkålen, tillsätt granatäpplekärnor och strö över hampafrön.
Grönkål äter jag annars också i mina stora matiga dagliga sallader eller så blandar jag med grönkål i mina smoothies och krämiga smoothie-bowls. Ibland gör jag grönkålschips.
Vad gör ni med grönkål? Och äter ni också mycket grönkål?
Kommentera gärna på min Facebook-sida.
Tillsammans gör vi världen lite grönare!
Fler Inlägg
2024-06-11
Vad är en nyttig & hälsosam kost?
Vad är egentligen en bra kosthållning? Här får du mina bästa riktlinjer för hur…
2024-05-08
Välj bra mat på restaurang! Mina bästa tips
Välj bra mat på restaurangen! Mina bästa tips här i detta inlägg.
2024-04-18
Skönhetstips – min hudvård, eko och naturligt
Få fin hy. Så här tänker jag + tips om produkter jag själv använder.