Ljummen sallad med stekt savojkål och söt senapsdressing

Hej alla goa läsare! Nu ska ni få ett recept på en god matig sallad som är enkel att göra och god att ställa fram på julbordet också.

Ljummen sallad med stekt savojkål och söt senapsdressing

250 gram savojkål
200 gram rå ansad brysselkål
400 gram sötpotatis
1 rödlök
1 förpackning kokta kikärtor, 3 dl
½ påse bladgrönt eller spenat (ca 35 gram)

Dressing
½ dl kallpressad olivolja
¼ dl vatten
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 msk citronjuice
salt & svartpeppar

 

Skala och hacka sötpotatis i små kuber.
Koka brysselkål och sötpotatis mjuka i en kastrull. 
Strimla savojkålen fint och stek lite lätt i olivolja. Krydda med salt och peppar. Finhacka rödlöken.
Tillsätt brysselkål, sötpotatis, rödlök och kikärtor till savojkålen.
Häll över dressingen och rör om.
Blanda salladen med bladgrönt eller spenat.
Servera salladen ljummen.
Den går också bra att äta kall om du vill förbereda den innan.

Hoppas ni testar denna goda sallad.

Kom ihåg att göra det bästa av situationen i dessa svåra tider. Omtanke, kärlek och att sprida lite extra positiv energi gör gott, även om man inte kan träffas live.