Jag hittade några till svar på era läsarfrågor som jag inte publicerat ännu. Så här kommer ett svar med tema MIDDAGSINSPIRATION  ♥♥♥ 
Fråga
Jag tycker det är så himla svårt att komma på vad jag ska laga till middag. Blir ofta samma mat så skulle vilja variera mera. Jag gör i stort sett aldrig raw middag men nästan alltid vegetariskt. Jag vill gärna ha tips på nyttig och enkel, gärna snabb, middag. Just nu gör jag mkt ”vanlig” mat fast med linser/bönor istället för kött (ex köttfärssås där ja bytt ut köttfärsen) och mycket grönsakssoppor. 

Svar
MIDDAGSINSPIRATION
För mig är lunch och middag väldigt lik mat. Ibland kanske jag äter sen lunch, först vid 15 tiden och då tar jag något lättare till middag istället. Som en matig smoothie-bowl eller fröknäcke med avokado och en smoothie till.
Jag kan tycka det är jättegott och fräscht med typ en matig frukost till middag. Kanske därför jag skrivit en hel bok om denna sorts recept, älskar fräscha raw food-mackor med röror och raw boveteyoghurt med granola och liknande.
Du behöver inte tänka 100 % raw food när du skapar dina måltider även om det är väldigt fräscht och såklart jättebra att äta en helt raw måltid. Jag brukar själv se till att största delen av det jag har på tallriken är raw food, så jag lägger alltid upp en massa sallad, avokado och råa grönsaker på tallriken först. Sen kanske jag då kompletterar med exempel kokt broccoli, hummus, quinoa eller rostad pumpa.
SALLAD
Till lunch ÄLSKAR jag att äta stora matiga sallader med färggranna grönsaker av olika slag. Och vanligtvis går ju även middagen i samma tema om jag då inte ätit en väldigt sen lunch.
middag
Om du som jag äter mycket sallad så får du variation via vilka grönsaker du använder som bas och även vilket tillagningssätt du använder och själva tillbehören. Utgå från grönsakerna som är i säsong just nu.
Ungsrostad pumpa och sötpotatis är supergott och matigt i sallader. (Passa på att göra en stor sats och spara och ät under några dagar, då blir dessutom GI-värdet lägre (pga resistens stärkelse). Jag kokar/ungsrostar i stort sett alltid sötpotatis eller liknande på morgonen och låter svalna och har sedan i kylen för kommande luncher/middagar.)
Det finns så mycket gott och nyttigt att bygga upp en sallad med.
Röd, vit eller svart quinoa? Rött eller svart råris? Kikärtor, linser, bönor? Falafel? Olika goda och nyttiga dressingar? Kimchi/oliver/frön?
Idag åt jag detta till lunch, en typisk ”Karin-lunch/middag”. Grönkål, vitkål, rödkål, kimchi, rå marinerad broccoli, ärthummus, gurka, rödlök, frökex, morot och olivolja samt pumpafrön. Enkelt, fräscht, gott och mättande.
SalladNy2
SOPPA
Soppa är ju väldigt gott, särskilt såhär på hösten och under vintern. Soppor kan du också variera mycket och har du lite soppa över från dagen innan så kan du lägga till en stor grön sallad och kokt quinoa samt avokado och hackad rödlök och servera allt i djupa tallrikar. Kanske rosta lite pumpafrön och strö över?
Älskar gröna soppar ♥♥♥ 
Recept broccolisoppa hittar du HÄR, Pumpa- & sötpotatissoppa HÄR.
soppa
PASTA
Zucchinipasta med raw tomatsås eller med en vegetarisk köttfärssås är enkel och god vardagsmat. Nu för tiden finns det ju också en uppsjö olika glutenfria pastasorter om man föredrar det.
WRAPS
Älskar gröna wraps av olika slag, exempel stora rödkålsblad eller savoykålsblad fyllda med hummus, grönsaker, kimchi, avokado m.m.
Eller som denna som är en av mina stora favoriter, raw tacowraps! Ett liknande recept hittar du HÄR.
rawwrapsgronsakskarlek
GRYTOR
Grytor är gott och väldigt enkelt, servera med kokt quinoa, råris eller raw blomkålsris. Krossade tomater är en bra bas tillsammans med massor av grönsaker eller kombon kokosmjölk, curry och kikärtor.
RAW MIX
Det går att göra en raw middag på enkelt vis – som att skapa en stor sallad med olika färggranna grönsaker, massa gröna blad och komplettera med frökex och avokado. Mixar ihop en god raw dressing på exempel tahini, vitlök, tamari, honung, citron och vatten. Det är gott och nyttigt med finhackad rå broccoli i salladen som du marinerar i olivolja och lite salt (mår din mage bättre av kokt broccoli så ångkoka den istället).
Fördelen med denna sorts mat är att du kan förbereda innan då den inte äts varm.
Det finns en massa annan god och enkel middagsmat förstås. I ett kommande blogginlägg delar jag passande nog med mig av ett recept på en röd risotto, mjölkfri & vegan. Supergod dessutom och från min bok Grönsakskärlek.
Sammanfattningsvis så tror jag helt enkelt mycket på att tänka enkelhet och inte att det behöver vara ett recept att följa utan i stället utgå från vilka grönsaker man har hemma och sedan skapa något utifrån det och anpassa efter hur hungrig man är.
Jag är inte tjejen som kan styra upp veckans måltider en vecka i förväg, säkert jättesmidigt och bra men fy vad tråkigt… Jag vill känna in vad jag vill äta samma dag och fixa till något utifrån det vi har hemma. Men alla är vi ju olika:-)

KH_liggande_gron_webb