Hur börjar du din dag? Vaknar du pigg? Känns det som din morgonritual förbereder dig för dagen på bästa sätt?
Eller ligger du och snoozar och sedan häller i dig kaffe för att vakna till och hinna slänga i dig en smörgås vid köksbordet eller kanske rent av på språng?
Såhär under min detox är jag extra noga med att få till min hälsoritual för bästa starten på dagen.
Genom att dela med mig av min egen morgonritual vill jag inspirera dig till att lägga till lite nya hälsosamma morgonvanor. Hoppas att du blir nyfiken på att testa något! Eller så kommer du på andra morgonvanor som du vill börja med som passar just dig (och din kropp och hälsa) på bästa sätt!
Morgonen lägger liksom ribban för resten av dagen och många jag coachar vittnar om att hur mycket lättare det blir att leva hälsosamt resten av dagen när de fått till en turbohälsostart på morgonen!

Så här är min detoxmorgonritual!

Går upp tidigt, vaknar pigg (ser till att komma i säng innan 22, gärna tidigare)
Kollar av aktuell pH-värde i morgonurin och saliv
Torrborstar kroppen, antingen med en mjukare cellulitborste eller med en hårdare scrubvante i duschen (underbart för cirkulationen och hjälper kroppen göra sig av med slaggprodukter)

På med träningskläder
Dricker 1 glas ljummet vatten med lite citron eller lime i samt sprayar flytande salt i munnen. Tar bra kosttillskott från Friway.
Sköljer näsan med en nässköljningskanna
Dricker mer vatten, 2 glas till, (filtrerat vatten såklart)
Tar något att äta, som en grön smoothie, en färskpressad juice, en avokado eller lite soppa från gårdagen

Andningsövningar (se energiandetagsövningen i min bok)
Gör mina stretchövningar och lite postural terapi som jag alltid gör varje morgon
(på sommaren kan det göras utomhus, som bilden visar …)

Yes, nu är jag redo för någon form av träning som ashtangayoga, powerwalk eller styrketräning (ibland kör jag senare på dan istället). Eller så kör jag bara 5-10 min på vår rebounder/studsmatta (perfekt för att få igång lymfsystemet ordentligt! )
När jag tränar på morgonen är resten av familjen oftast vakna när jag kommer tillbaka och då blir det en andra frukost tillsammans innan det är dags för jobb, dagis och alla dagens bestyr. Nu under min detox blir det oftast en stor portion broccolisoppa till frukost och oftast en hampaproteindrink till.

Genom att genom att grunda med en bra start så säkrar du en högre energinivå för resten av dagen. Min morgonritual tar inte så värst lång tid (om man bortser från själva träningen) men skapar energi och stärker min kropp och hälsa. Sen älskar jag att gå upp tidigt och få en stunds egentid också!
Är du ingen morgonmänniska (ännu …) så kan du alltid göra några stretchövningar på morgonen, hoppa studsmatta eller lite hopprep och skjuta på träningen till längre fram under dagen.
Kanske kan du börja med någon eller några av dessa tips i din egen morgonritual? Hur ser den förresten ut idag? Är du nöjd och tillfreds med vad du äter och hur du mår?
Eller är du nyfiken på nya vanor som gör att du vaknar pigg och skapar bästa starten för en härlig dag. Har du ingen ritual för hur just du börjar dagen på bästa sätt är det dags att skapa en nu …

Grön energi från mig:-)

Karin♥