Ett av mina träningsmål är att bli strukturell delux! Med det menar jag att kroppen och hållningen är optimal, rak och helt i balans mellan båda sidorna och att musklerna (även de små) är balanserande, fullt aktiverade och fungerar på topp. Faktiskt väldigt sällsynt att se någon som är strukturell delux i dagens samhälle!
För att nå detta mål tränar jag regelbundet postural terapi och har gjort det i snart 8 år. Markus Greus och Tommy Olausson som jobbar för att få mig och många andra strukturella är helt UNDERBARA! Var och fick ett nytt träningsprogram häromdagen. Dom är båda så kunniga och har en verkligen passion över att utveckla och sprida postural terapi och hjälpa människor leva smärtfria liv. Jag kan förstå deras entusiasm efter alla dessa solskenssagor som de sett under åren med människor som blivit hjälpta och alla idrottare som de dagligen är med och tränar för att de ska kunna prestera till sin bästa förmåga. För vi är ju inte starkare än vår svagaste länk, så genom att stärka våra svaga delar i kroppen fungerar HELA kroppen bättre.

Även om vi inte har direkta besvär eller värk och ont (just nu…) kan vi alltid optimera vår kroppshållning och vår muskelbalans genom rätt sorts träning.


Jag som åkt konståkning i närmare 15 år när jag var yngre har skapat en del muskelobalanser. Ovanå det jobbat som frisör ett antal år, ramlat av en karusell och skadat nacken och sedan en liten påfrestning för kroppen att vara gravid, bära ett barn, föda och efter det bära omkring det på höften. (ja, jag vet att man ska byta sida och inte alltid bära på den som känns mest naturlig…men, har inte varit så bra på det, blir oftast samma sida ändå) Så nog finns det lite att jobba på.
När jag kom till Markus första gången hade jag dagligen smärta och värk i min nacke, efter regelbunden träning i cirka 6-8 månader var jag helt smärtfri. Nu är fokus på att stärka höftböjarna för att få dom att fungera jämsidigt och bli starkare. Efter många år av postural terapi träning har jag lärt mig hur oerhört  viktigt det är med strukturellt balanserad träning och hur vi använder kroppen till vardags, hur vi sitter, står, lyfter m.m
Med en ökad medvetenhet blir det lättare att använda kroppen rätt. Små förbättringar leder till en mer strukturell och balanserad kropp över tiden. Så nog kommer jag närmare mitt mål alltid…
Nyfiken på strukturell träning?  Läs mer här: www.posturalterapi.se