Jag vet att många hoppas och vill tro att det räcker att äta vanlig mat för att få i sig rätt balans av vitaminer och mineraler. Men om vi pratar optimala nivåer (och inte bara att precis nå upp till det rekommenderade värdet som är baserat på vad vi behöver för att inte utveckla någon akut brist istället för optimala nivåer) behöver vi komplettera med bra kosttillskott. Våra jordar är mer utarmade på mineraler nu för tiden och våra frukter och grönsaker har inte samma näringsnivåer som för bara 50 år sedan. Många är inte heller medvetna om att stress förbrukar mycket magnesium och B-vitaminer och hård träning, en kost med halvfabrikat, skräpmat och socker samt p-piller och läkemedel ökar behovet av både antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Det är dock stor skillnad på kosttillskott och kosttillskott, håll dig till så rena produkter som möjligt med hög kvalité från seriösa företag. Och kolla gärna först upp din näringsstatus och eventuella brister hos en näringsterapeut eller annan kunnig person.

Mina favoritkosttillskott är från Friway, jag äter alla deras produkter regelbundet för att hålla en optimal näringsstatus i kroppen. Och då är färgrika ekologiska grönsaker och bär ändå grunden i min kost. Men jag vill ta reda på hur bra det går att må, och då nöjer jag mig inte med att må ”normalt bra”. För hur bra är det idag kan vi fråga oss? Istället strävar jag efter att optimera min hälsa dag för dag och njuta av hur fantastiskt bra det går att må! Nedan kommer lite mer inspiration och tips

Karins tips 1:

Du som läsare av min blogg får 10% rabatt på hela Friways sortiment (världens bästa kosttillskott) om du uppger Lifevision eller klickar här.

Karins tips 2:

12 skäl till varför vi bör äta kosttillskott!
Lyssna till när Peter Wilhelmsson, naturläkare, näringsmedicinare och författare till bla den populära Näringsmedicinska uppslagsboken delar med sig om motiv och fördelar med nyttiga kosttillskott. Rekommenderar er alla varmt att se denna video (som är uppdelad i 2 st)
Video 1: 12 skäl till varför vi bör äta kosttillskott
Video 2: 12 skäl till varför vi bör äta kosttillskott