Kanske har du sett mig i någon tidning i sommar?
Efter att ha släppt min senaste bok Karins Frukost nu i maj har jag figurerat en hel del i olika tidningar med inspiration och recept under sommaren. Alltid kul att få se sina bilder (har ju fotat alla matbilder själv) i fina hälsomagazine!
Har till exempel varit med i tidningen Hälsa & Fitness,
HälsaFitness
Tidningen Hälsa,
HÄLSA
Min Hälsa,
MINHälsa
Och Yoga world.
YogaWorld
I varje tidning har de haft med flera uppslag om mig, boken och mina recept. Superkul:-)
Idag tänkte jag dela med mig av recepten till min Acai yoghurt, bovetecrumble och gröna frukostglass.
Alla recept nedan är raw food, nötfria, vegan, gluten- och mjölkfria!

Raw Acai yoghurt 

God och mättande frukost som kan förberedas redan dagen innan om så önskas. Använd helst fryst Acai men har du inte tillgång till det så ta acaipulver:-) Kan serveras med en stor mängd blandade bär istället för som här med bovetecrumble om så önskas:-) Eller en mix av frön, nötter och torkad frukt! 
AcaiYoghurt
(2 portioner)
2½ dl blåbär, 100 gram fryst acai eller 2 msk acaipulver, 1½ dl helt skalat bovete, 2½ dl vatten, 1 avokado, 1–2 dadlar (urkärnade), 1 tsk vanilj
(Fryst acai finns bland annat att köpa HÄR. )
Topping: Bovetecrumble, bipollen, blåbär

Blötlägg bovete i 6–8 timmar. Skölj noga och mixa sedan med övriga ingredienser i en mixer eller matberedare till en helt slät yoghurt. OBS. Se till att ha en riktigt bra mixer och mixa länge så att yoghurten blir len och mjuk. Tillsätt några extra dadlar om du vill ha den sötare. 
Häll upp i en skål och toppa med bovetecrumble, bipollen och blåbär.
(Bipollen är honungsbinas insamlade pollen som innehåller mycket näring och enzymer, finns ex att köpa HÄR.)

Karins bovetecrumble

God crumble eller man kan också kalla den granola för den delen. Enkel att göra, nötfri och supergod:-) Perfekt att ha en burk färdig hemma att toppa dina raw food yoghurt, smoothie-bowls eller liknande med! 
Bovetecrumble
(1 burk)
6 dl groddat bovete, 6–7 dadlar (urkärnade), 1 msk maca, 1 msk mesquite, 1½ tsk vanilj, 1 krm salt

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör med pulsknappen några gånger så att det blir lite mixat. Bred ut på en torkbricka och låt torka i torkugn (eller vanlig ugn på cirka 50 grader) i cirka 5–7 timmar tills det är helt torrt. Förvara i burk med lock.

Så här groddar du bovete: Blötlägg helt skalat bovete i en skål med vatten i några timmar eller över natten. Skölj sedan noga i ett durkslag och låt ligga kvar och grodda i durkslaget eller i vald groddburk, groddhus eller groddpåse. Skölj morgon och kväll. När du ser en liten ”svans” på grodden är de klara. Brukar bara ta 1-2 dygn för bovete att groddas.

Grön frukostglass

Glass till frukost, ja varför inte. Dessutom med grönt i, tillsätt gärna en näve mynta också om du vill! Servera med valfria bär, frukter eller mullbär! 
GrönFrukostglass
(1 portion)
3 dl fryst mango (eller ananas), ½ paket färsk bladspenat (ca 35 gram), ½ avokado, ½ dl vatten

Topping: Granatäppelkärnor

Mixa alla ingredienser i en mixer. Toppa med granatäppelkärnor och servera frukostglassen direkt.

Hoppas att du blir sugen att testa recepten och att börja dagen med en raw food-frukost!
Ha det bäst och njut av det fina augusti-vädret!
Glass-sugen? Du hittar recept på nyttig glass HÄR & HÄRHÄR.
Karin♥

P.S Följ mig gärna på INSTAGRAM!