Spring is in the air…YES! Äntligen är den efterlängtade våren här på riktigt. Vad härligt det är med sol och lite värme igen. Eller rätt mycket värme faktiskt, här i Borås har vi riktigt fint sommarväder för tillfället.
Nu ska vi verkligen passa på att vara ute i solen och ge kroppen chans att absorbera den så viktiga D-vitaminen. D-vitamin behövs bland annat för immunförsvaret, leder, muskler, huden och behövs i kroppen för att vi ska kunna ta upp kalcium och fosfor.
Vi kan själva skapa D-vitamin i huden med hjälp av solens strålar under april-september. Och det ska vi ta vara på: -) Men som med allt, med måtta såklart. Ingen mår bra av att ligga och steka sig mitt på dagen och bli röd och bränd. Nej, sikta istället på att vara i solen ofta men kortare stunder så du inte bränner dig.
Varma, soliga dagar som denna brukar många bli sugna på glass och jag tänkte därför dela med mig av några bra och nyttiga glasstips.

Karins glasstips

Hallon och avokadoglass – Mixa 1 pkt frysta hallon (lätt tinade) med ½ avokado och 0,5 tsk äkta vaniljpulver.

Vattenmelonglass spett – Skär vattenmelon i små kuber och trä upp på spett, frys in och ät som isglass!

Björnbärsglass – God glass får du genom att mixa frysta bär, ex björnbär med nötmjölk och ev lite agavesirap eller dadlar.

Mangosorbet med chokladsås -Frys in mango i tärningar eller köp färdigfryst och mixa till en sorbet. Till mangoglassen är det gott med en chokladsås på kallpressad kokosolja (gör flytande i vattenbad först), carob eller raw kakao samt agavesirap. Häll chokladsåsen på glassen så stelnar den direkt.

Kalla smoothies eller färskpressade mumsiga frukt och grönsaksjuicer är också ett säkert kort och goda att avnjuta sittande i trädgården eller på balkongen.
Passa nu på att njut av värmen, solsken och boosta kroppen med D-vitamin. Och är du sugen på glass har du ju nu lite fräscha alternativ, som till skillnad från vanlig glass faktiskt gör gott för din dig och din kropp!
Här mixas det hallonglass…