Påsk till helgen♥♥. Så himla mysigt tycker jag:-) Även om det är lite tidigt i år så är liksom påsken för mig en markör för att våren är här på riktigt, underbart!
Vi blev ju med stuga förra året så hade det inte varit för att badrummet håller på att renoveras just nu så hade vi nog åkt dit till helgen.
Eftersom jag ju mår som jag mår:-) (missade du mitt tidigare inlägg så kan du läsa det HÄR) så kommer inget nytt recept på påskgodis i år.
Däremot kan du kolla in tidigare inlägg på ex chokladpåskbollar (med svarta bönor) HÄR.
Eller så köper du fina pralinformar med påskmotiv och gör egen choklad. Lär dig hur HÄR.
Så kommer vi till det som jag ville tipsa om idag, påskägg. Vill inspirera och ge förslag på vad man kan lägga i ett påskägg istället för en massa hemskt lösgodis … Hallå, ni vet väl att vi i Sverige är bland de som äter mest godis i hela världen. Förfärligt tycker jag. Varför vill vi ge våra små barn och även vuxna vi bryr oss om en kombination av vitt socker, tillsatser, E-nummer och annat skräp. Något vi aldrig skulle drömma om att ge till våra djur. De skulle ju bli sjuka då. Men oss själva, jo men det är ju så gott… ,eller?
Nja, det finns bättre alternativ som tur är:-) Delar med mig av detta i listan nedan.
Vill du nu absolut äta eller ge bort lösgodis och vitt socker så välj åtminstone ekologiskt, finns ju ex från Ekorrens ekologiska.
Tänk gärna på att barnen oftast inte bara får ett litet påskägg utan det är vanligt med flera påskägg under påskhelgen av välmenande far- och morföräldrar osv.

Karins förslag på nyttigare påskägg

Glad att dessa fina ”godis-påsar” finns nu. Bara gjorda på frukt/bär och inget annat. Finns som både fruktremmar och små figurer. Jättegoda.
BearGodis
Små påsar med mullbär, gojibär, aprikoser, fikon, äppelchips, torkad mango, incabär, manukabär (supergoda) eller liknande. Varför inte skapa en egen god blandning:-) Köp små minicellofan påsar och fyll med godsaker och sätt ett fint snöre om.
Mullberry
Finns också fina färdiga påsar att köpa med ex torkade jordgubbar & torkad ananas.
Ett litet paket med ekologiska russin.
Till barnen kan påskägget istället för en massa sött fyllas med någon liten leksak eller sago-bok. Eller fina klistermärken, bokmärken. Det finns det ju massvis att välja på:-) Eller målar- eller pysselbok. Mysigt att sitta med under påsken. Ryms inte det du vill ge bort i ett påskägg så kan du ju lägga i en liten fin lapp, ev med en rebus eller bild på vart du ”gömt” en påskpresent.
Kokoschips är gott. Gillar tex dessa som också är eko och raw.
Raw food-choklad. Betydligt ”bättre” alternativ än vanlig choklad. Min egen favorit är dessa. Vi har just denna raw choklad på vår Coop-butik i stan (Borås). Sen finns det ju annars Ombar, (lagom storlek på 38 gram) Rawr och från Rawchokladfabriken som jag tycker är goda.
Lovechock
Biobiljett (uppskattat till både stora och små).
Väg upp raw choklad och torkad frukt med lite minimorötter i påskägget eller coktailtomater:-)
En nötblanding med ekologiska osaltade nötter är gott & fräscht.
BroccoLisa böcker (för barn 3–6 år. Nu dessutom till REA-pris i vår webbshop)
broccolisa_logo400 (kopia)
Kanske någon nöt- & fruktbar. Jag tycker paleo-crunch är goda men kanske inte alla barn som gillar. I alla fall är inte vår stora kille så förtjust i dem. Han gillar dessa bäst.
Raw chokladdoppade mullbär och gojibär passar även den mest kräsna … Finns faktiskt också på vårt Coop men har även sett på Ica Maxi här i Borås. Annars brukar den finnas i en del hälsokostbutiker.
Till vuxna kanske ett presentkort på massage eller liknande kan vara något. Eller varför inte skriv ett eget presentkort till din partner på en middagsdate♥♥♥.
Eller lyxiga ekologiska hud- eller hårvårdsprodukter. Jag älskar till exempel min Arganolja. Har som både ansiktskräm och ibland i hårtopparna.
Till lakritsälskaren, dessa pastiller enbart gjorda av lakrits eller kanske ett ekologiskt lakritspulver (gott när man gör egen choklad eller att ha i raw bollar men även i ex smoothies).
lakritspastiller
Är ni bortbjudna i påsk? Varför inte göra en sats med raw food-bollar (som de här nougat-tryffelbollarna) och paketera i en fin burk och ge bort? Eller gör ett glutenfritt knäckebröd och paketera i en fin påskpåse:-) recept på knäcke hittar du ex HÄR. Eller egen granola i en fin glasburk med egen etikett:-)
Gillar också det nya märket Mother Earth´s sortiment. Produkter härifrån kan bli en väldigt lyxig påsk-goodiebag att ge bort:-)
Något annat som jag själv hade blivit superglad över är en bukett med chokladdoppade jordgubbar:-) Hur lyxigt är inte det:-) Kanske svårt att få tag på ekologiska jordgubbar nu bara. Men se i denna blogg på förslag hur du gör.
Annars är ju mina böcker en uppskattad och lyxig ge bort present:-) Se HÄR.

Glad påsk!
KH_liggande_gron_webb