Pepparkaks-bars

Hej 🤩

Har delat detta recept tidigare men tänkte passar bra att påminna er om dessa igen. Så goda och enkla att göra!

Karins pepparkaks-bars

Cirka 24 stycken

30 färska urkärnade dadlar

2 dl mandlar

3 dl kokosflingor

1 msk kallpressad kokosolja

1 msk pepparkakskrydda (se längre ner)

en gnutta salt

mörk choklad att ringla över, minst 85 %

Mixa första mandlarna i en matberedar.

Tillsätt resterande ingredienser. Mixa igen. 

Tryck ut blandningen som en rektangel på ett bakplåtspapper, cirka 2-3 cm högt. Ställ in i frysen några timmar. 

Ta ut från frysen, skär i önskad storlek. Smält mörk choklad och ringla över barsen. Låt stelna. 

Pepparkakskrydda

4 msk ceylonkanel

4 msk ingefära

2 msk nejlika

2 msk kardemumma

Använd pepparkakskryddan i dina bakrecept, till raw food-bollar och smaksätta din chiapudding med. Så himla gott och juligt. 

Finns också MASSOR av fantastiska fikarecept i min chokladbok, Karins Chokladkök.

Vill du ha tillgång till recepten nu på direkten finns den att köpa även som E-bok HÄR.

 

Sköt om er🤗