Pepparkaks-bars
Hej 🤩
Har delat detta recept tidigare men tänkte passar bra att påminna er om dessa igen. Så goda och enkla att göra!

Karins pepparkaks-bars
Cirka 24 stycken
30 färska urkärnade dadlar
2 dl mandlar
3 dl kokosflingor
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk pepparkakskrydda (se längre ner)
en gnutta salt
mörk choklad att ringla över, minst 85 %
Mixa första mandlarna i en matberedar.
Tillsätt resterande ingredienser. Mixa igen.
Tryck ut blandningen som en rektangel på ett bakplåtspapper, cirka 2-3 cm högt. Ställ in i frysen några timmar.
Ta ut från frysen, skär i önskad storlek. Smält mörk choklad och ringla över barsen. Låt stelna.

Pepparkakskrydda
4 msk ceylonkanel
4 msk ingefära
2 msk nejlika
2 msk kardemumma
Använd pepparkakskryddan i dina bakrecept, till raw food-bollar och smaksätta din chiapudding med. Så himla gott och juligt.

Finns också MASSOR av fantastiska fikarecept i min chokladbok, Karins Chokladkök.
Vill du ha tillgång till recepten nu på direkten finns den att köpa även som E-bok HÄR.
Sköt om er🤗
Fler Inlägg
2023-03-07
Sunt förhållande till mat
För att må bra inifrån och ut behöver du ha ett sunt förhållande till mat och…
2023-02-21
Gå dig i form – reportage i Expressen
Här är reportaget som var med i Expressen + 4 veckors kom i gång program
2023-02-11
Recept – Havrekakor med chokladglasyr
Enkla goda kakor som passar perfekt till Alla Hjärtans Dag!