Raw äppelkaka – recept

Utlovade ju recept på äppelpajen, eller rättare sagt äppelkakan som vi bjöd på under lillans kalas i söndags.

Här kommer det, receptet är från bästa Linda Persson, grundare av bästa Raw Food House i Malmö. Har gjort denna kaka flera gånger innan, så himla lätt att slänga ihop och supergod, särskilt när den fått stå till sig någon dag eller så.

Lindas äppelkaka

Botten

1 dl mandelmjöl
1,5 dl glutenfria havregryn
0,5 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
0,5 dl mandel
1/2 tsk salt
1/2 tsk vanilj
6 medjool dadlar
2 msk honung
2 msk olivolja eller kokosolja

Lägg de torra ingredienserna i matberedaren och mixa till ett mjöl.

Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills att du har en deg klump.

Tryck ut degen på botten i en pajform med löstagbar botten. Ställ kallt.

Äppelfyllning

5 äpplen
1 msk kanel
10 torkade fikon
1 dl gula russin
1 msk citronsaft
1 tsk kardemumma
½ msk psylliumfröskal eller vita chiafrön för stadga

Skala och kärna ur äpplena.

Lägg dem tillsammans med övriga ingredienser i blendern och mixa till en slät tjock kräm.

Häll äppelkrämen på din nötbotten och ställ kallt i 10–20 minuter eller längre.  

Garnera kakan med tunna skivor av äpple och pudra med lite kanel innan servering. 

 

Servera med vegansk vaniljsås eller vegansk grädde. 

Hoppas ni testar denna urgoda och enkla äppelkaka nu när det är äppelsäsong. Den håller bra flera dagar i kylen också, kanske inte själva garneringen men själva pajen/kakan.

Vill också tipsa om att det faktiskt finns platser kvar till mitt och Annika Valtons magiska event nästa lördag, den 21:e. Mer info hittar ni HÄR eller så maila mig för mer info.

Kram till er alla fina bloggläsare!