Optimum träning

Nu har vi fått tillbaka Markus Greus till stan igen efter att han hållit till med sin Optimum klinik i Göteborg under några år. Är så glad för det, Markus är nämligen en mycket god vän till oss och jag har känt honom i 15 år nu. Han jobbade redan då som postural tränare, (optimum tränare heter det dock nu). Faktiskt vara det min man Anders som inspirerade Markus, då utbildad sjukgymnast, till att utbilda sig i USA inom postural terapi efter om Anders själv blivit hjälpt av denna metod efter att ha blivit överkörd av en buss, ja, ja, det är en helt annan story. Oavsett, sen har Markus vidareutvecklat metoden och konceptet till det som idag är Optimum metoden.

Jag hade en whiplashskada när jag träffade Markus första gången (det var därför jag slutade jobba som frisör och sålde min salong) och efter att ha tränat Markus olika övningar otroligt flitigt typ varje dag under några månader så märkte jag en väldigt stor förbättring. Hoppet var tillbaka och numer har jag ju aldrig problem med nacken, kan stå på huvudet var och varannan dag under yogapass och aldrig någon värk eller så som jag hade förr. Så härligt.

Nu tänker jag oftast och automatiskt utgångsläge från en optimal postural hållning när jag tränar annat och vissa av Markus övningar gör jag dagligen, gärna också innan exempelvis ett styrkepass.

I förra veckan var det dags för en check hos Markus igen för insåg att det var galet länge sedan sist. Faktiskt precis innan jag blev gravid med lillan.

Såg generellt väldigt bra ut och är själv galet stolt över att ha byggt upp min kropp igen så bra efter att ha varit typ sängliggande i många månader när jag var som sjukast i borrelia och vad läkarna även trodde var ledgångsreumatism.

Nu känner jag mig väldigt starkt och hyfsat balanserad. Sedan i början på sommaren har jag dessutom börjat köra med rätt tunga vikter varannat styrkepass också. Så upplever mig starkare än på länge!

Läs mer om Optimum-metoden som det heter HÄR. De har också jättebra utbildningar för de som vill jobba med detta. De hålls dessutom i vår fina stad så då får ni ju chans att gästa Borås också, hi:-)

Hämtat lite text från hemsidan som jag tycker förklarar väldigt bra vad träningen handlar om.

Vi är designade för rörelse. Studier på människor i natursamhällen visar att de i princip inte lider av kronisk smärta. De har en naturligt bra hållning och rörelsemönster. Detta leder till att de kan fördela den belastning kroppen utsätts för i olika situationer på rätt sätt. På så vis får de inga snedbelastningar som i sin tur leder till smärta.

I västvärlden har vi tappat vår naturliga hållning och rörelsemönster. Förutom fel rörelsemönster kan smärtan bero på en skada, operation, monoton belastning eller för lite rörelse. Detta leder till att många har stora problem med värk i huvud, käkar, nacke, axlar, armar, rygg, höfter, knän och fötter. 

Du har säkert redan fått behandling runt smärtområdet som lindrat tillfälligt, men inte gett bestående effekt. Du har kanske till och med fått höra att kronisk smärta är något man får leva med och att det inte går att åtgärda. Det behöver inte vara sant.

OptimumMetoden bygger på ett stort genombrott. Med en speciell typ av behandling och postural träning, återställer vi kroppens naturliga balans och förmåga att fördela belastning rätt. Vi åtgärdar grundorsaken till problemet istället för att bara lindra symptomen. Vi ger dig verktyg att återfå full funktion, så du kan hålla dig besvärsfri på egen hand resten av livet! 

Så nu har jag lite nya övningar att träna med. Denna gång körde vi ett kort program där vi fokuserar på att stärka höftböjarmusklerna mer optimalt.

Älskar att optimera mina förutsättningar för hälsa, balans, hållning och välmående. Men det vet ni nog vid detta laget, hi:-) Men jag älskar också att tipsa och inspirera andra om det jag gör som fungerar!

Hittade ett tidigare inlägg där jag beskriver hur denna träning hjälpt mig mycket, är ni nyfikna kan ni läsa mer om det HÄR. 

So long,