Vi har tillbringat helgen i Sveriges tredje största stad, Malmö, en liten spontan minisemester med hela familjen. Vi hälsade på våra underbara vänner som bor där och passade samtidigt på att bli inspirerade och njuta av massa god raw food.
Malmö har flera raw food restauranger. Mitt absoluta favoritställe är Raw Food house på friisgatan 8 som öppnade för lite mer än 1 år sedan. Redan samma år de startade blev de utsedda till årets hälsokoncept. Det förstår jag för det är helt sagolikt god mat som också är näringsrik, ekologisk, klimatsmart och vegetarisk och som aldrig är upphettad över 42 grader.
Raw food är fritt från mjölkprodukter, animaliskt protein, gluten och vitt socker. För oss, som valt en speciell livsstil är det en verklig lyx att i stort sett kunna beställa vad som helst på menyn. Så när vi kom fram till Malmö blev det raka vägen till Raw Food house och en lång lyxlunch där…
Till förrätt blev den en fantastisk chokladtårta med nötbas och raw kakao samt en saftig morotskaka. Ja, du läste rätt. Om vi äter raw food desserter så gör vi det alltid innan maten för att underlätta för matsmältningen.

Vince fick en liten plocktallrik med grönsaker, dipsås, avokado, kex och smoothieglass.


Jag åt en fantastiskt god thaisallad med currydressig toppad med kokoschips

Anders var mer än nöjd med sin loveburger av rödbetor

Tack fina härliga Linda för att du skapat en riktig nyttig njutningsoas för oss ”raw foodare” ♥

Imorgon skriver jag mer om fortsättningen på vår härliga helg och all god raw food…