Fortsättning på vår raw rood helg i Malmö…
Efter en god natts sömn bar det av till Köpenhamn över dagen, med tåg till Vince förtjusning. I Köpenhamn finns det också flera raw food restauranger, så förutom att strosa runt på stan i vårsolen blev det både fika och lunch. Vi började med en fika och smoothies på 42 ° RAW.
Detta är ett fräscht ställe som ligger på Pilestræde 32, en tvärgata in från Ströget.

Vi delade en god chokladkaka och Vince fick en spirulinaboll som han inte ville ha. Han var nöjd med sitt äpple. Så bollen hamnade i våra magar istället.

Nöjda o mätta promenerade vi vidare med en sovande kille i vagnen. Strosade runt och shoppade lite. Innan vi tog tåget tillbaka till Malmö hann vi med en lunch på Simply Raw, ett ställe som öppnade för 1 år sedan och som vi inte varit på tidigare. Det ligger på ca 10 minuters gångavstånd från stationen.
Jag blir så inspirerad av att besöka olika raw food restauranger & caféer och se vad dom har att erbjuda. Jag blir, även om jag ätit mycket raw food i flera år, ständigt fascinerad av vad som går att göra med bara helt naturliga ingredienser från växtriket.
En god lunch som började med att vi alla 3 delade på den råa chokladtårtan

sen blev det en liten blandad kompott med brunchtallrik, zucchini pasta med krämig chilisås, smoothies o juice.


Supergott men kände att jag faktiskt blev lite väl mätt och att jag skulle klara mig bra utan någon mer större måltid denna dag.
Men…..ett par timmar senare när vi kom hem till våra älskade vänner så bjöds det på god grönsaksjuice i trädgården och en underbart god bovete- och nakenhavre risotto med sparris och pepparrot. Mums…, så nog fick det plats lite mer mat i våra magar!
Imorgon kommer det ett nytt blogginlägg och bilder på lunchen i Malmö innan hemfärd…