Gjorde en god och väldigt enkelt kladdkaka i förra veckan som jag nu vill dela med mig av receptet till er mina underbara bloggläsare:-) Så här kommer det ♥♥♥

Karins raw kladdkaka (cirka 10 bitar) 

rawkladdkakebit
Botten
1,5 dl solrosfrön, 1,5 dl pumpafrön, 0,5 dl kokosflingor, 20 urkärnade färska dadlar, 3 msk raw kakao, 2 msk kallpressad kokosolja, 4–5 droppar pepparmyntsolja (uteslut om du inte gillar mintsmak), en gnutta salt
Mixa alla ingredienser i en matberedare till en ganska slät massa. Tryck ut i en form med avtagbar kant. 

Chokladlager
1,5 dl flytande kokosolja, 2 dl raw kakao, 4 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning), 4 droppar pepparmyntsolja (uteslut om du inte gillar mintsmak), en gnutta salt
Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Tillsätt resterande ingredienser och rör om ordentligt. 

Häll cirka 3 fjärdedelar av chokladen över kladdkakan. Resterande kan du hälla i en bakplåtsklädd liten form och eventuellt strö lite kokoschips över. Denna choklad är sedan läcker att garnera tårtan med. 
Ställ in kladdkakan i kyl eller frys så att chokladen stelnar. (Det går fortare i frysen).
Garnera med kokoschokladen och färska bär.
Servera gärna kladdkakan med mjölkfri grädde (som exempelvis vispad kokosgrädde, havregrädde eller allra nyttigast med egengjord raw grädde. (Recept på raw grädde finns i mina 2 första böcker, Karins Gröna Värld och Grönsakskärlek). Du hittar också recept på macadamiagrädde i ett tidigare blogginlägg HÄR. 
kladdkaka
rawkladdkakebit2
Det som inte går åt av tårtan kan du förvara i frysen, perfekt eller hur:-)
So long,
KH_liggande_gron_webb