Tänk att jag nu knappt kan komma ihåg hur illa jag mått under hela graviditeten! Det är ju det bästa, att man glömmer så snabbt hur det kändes. Nu är jag istället hungrig mest hela tiden:-) Handlar en massa goda grönsaker, lagar mat, grejar i köket, fixar raw food-fika och kex. Verkligen njuter av min mat. Så himla underbart:-)
Kommer ihåg att det var samma direkt efter förlossningen med Collin då jag också mådde illa precis hela graviditeten. Då gjorde jag, precis som nu, en massa energibollar och raw food-fika när han var nyfödd för att jag var så hungrig och sugen igen:-) Dessutom ammar jag ju och det blir man ju också väldigt hungrig av! Det är viktigt att man äter ordentligt så att man ger sin bebis bästa mjölken! De som direkt tänker bantning och att komma i sina favoritjeans igen bör tänka om. Det är minst lika viktigt att äta bra och näringsrikt och tillräckligt mycket när man ammar som under graviditeten.
Häromdagen gjorde jag en stor sats med mina goda energibollar. Receptet är med i min första bok, Karins Gröna Värld. De är superenkla att göra och gjorda på ”vanliga” ingredienser som du hittar i din mataffär.

Karins energibollar (10–12 stycken) 

bollarrawfood
1,5 dl pumpafrön
1,5 dl solrosfrön
12–14 urkärnade färska dadlar
1 msk kokosolja (kallpressad)
1 tsk äkta vanilj
en gnutta salt
Mixa först pumpa- och solrosfrön i en matberedare. Tillsätt? resten av ingredienserna och mixa tills det blandat sig ordentligt. Forma till bollar. Ställ kallt för att stelna till lite, i kyl eller frys. 
Jag brukar oftast använda aktiverade frön, dvs jag blötlägger de först och sedan sköljer och torkar i torkugn. Sen förvarar jag i glasburkar i kylen. Varför vi helst bör aktivera nötter och frön kan du läsa om HÄR.
Energibollarna är supergoda som mellanmål eller fika. Dessutom är de lätta att göra dubbel sats av när du ändå är igång, det går utmärkt att förvara bollarna i frysen. Barn brukar också gilla dom. Vill du kan du mixa dom lite längre så blir fröna mer finfördelade. Jag gillar dock personligen när det är lite av fröbitarna kvar. Du kan också att göra bars istället för bollar och kanske hälla lite raw choklad eller vanlig smält mörk choklad över! Blir supergott:-)
På bilderna ser du också mina underbart goda raw choklad-bräck som jag gjorde samtidigt som bollarna.
Tog cirka 2 dl smält kakaosmör (smält varsamt i ett ljummet vattenbad) och rörde ner 2 dl raw kakao, sen sötade med yaconsirap (cirka 0,5 dl) och så smaksatte jag med 2 tsk vanilj och lite havssalt. Sen hällde jag chokladen i en stor avlång form och strödde över mullbär och kakaonibs. In i kylen över natten och på morgonen bröt jag i lagom stora bitar. Sparade lite till våra fika-gäster vi skulle ha den dagen och resten åkte in i frysen.
ny

KH_liggande_gron_webb