Recept Boveteyoghurt

Jag har lagt ut detta recept tidigare men här kommer det igen. Helt enkelt för att det är världens godaste yoghurt:-)

Får alltid en massa kommentarer och frågor efter recept när jag lägger ut kort på denna yoghurt, ex på Instagram (ni följer mig väl där?)

Jag brukar göra en ganska stor sats när jag gör boveteyoghurt, den håller riktigt bra i kylskåp i 4–5 dagar och det brukar hinna gå åt. Fungerar ju lika bra som frukost, mellanmål eller kvällsmat. Under sommaren när vi bott i stugan och har haft gäster på frukost blir detta ofta en hit, brukar då blanda boveteyoghurten med en naturell växtbaserad yoghurt, massa färska bär, någon god hemmagjord müsli eller granola. Även lite frön, kokoschips och kakaonibs brukar få vara med och såklart färsk mynta!

 

Hemligheten för att få till den godaste boveteyoghurten är en bra mixer eller matberedare och att du mixar tillräckligt länge. Den ska vara helt len och slät i konsistensen. Du ska kunna dricka den även som smoothie om du vill, då tillsätter man bara mer vatten.

Karins Boveteyoghurt

3–4 portioner

2 dl helt bovete, 4 dl hallon, 2 dl svarta vinbär, 2 dl vatten, 2 avokado, 2 tsk äkta vanilj, 2 urkärnade färska dadlar eller lite honung (sötningen kan uteslutas)

Blötlägg bovete över natten. Skölj noga och mixa sedan med övriga ingredienser i en mixer eller matberedare till en helt slät yoghurt.

Toppa med bär vid servering. Andra förslag att addera är: granola, frön, nötter, kokoschips, kakaonibs, gojibär och mullbär.

 

Hoppas att ni som inte redan har testat boveteyoghurt gör det nu,