Hoppas att ni alla har haft en underbart härlig sommar! Det har jag♥♥♥
Gjorde en smarrig raw food-tårta häromdagen och tänker dela med mig av det enkla receptet här nedan i bloggen!

Jag använder inte cashewnötter (läs gärna detta blogginlägg från rawfoodfamiljen HÄR om varför cashewnötter inte är så bra.) Istället brukar jag använda macadamianötter, pinjenötter och solrosfrön. I denna tårtan blev det en mix av macadamianötter och solrosfrön. Macadamianötter av finfin kvalité köper jag alltid från Råvarubutiken.
Nu till receptet!

Karins Kolachokladtårta (Raw Food) 10 portioner


Botten
2 dl solrosfrön, 10–12 dadlar (urkärnade), 1,5 msk kokosolja, 1 krm salt
Fyllning
2½ dl macadamianötter (blötlagda i 4–8 timmar), 1 dl solrosfrön (blötlagda i 4–8 timmar), 1½ dl vatten, 1 dl kokosolja, 8–10 dadlar (urkärnade), 1 tsk vanilj
+ 2 msk lucuma, 2 msk kakao
(Inte hört om lucuma tidigare? Läs mer om lucuma HÄR)
Koladadelsås
10 dadlar (urkärnade), 1½ dl vatten, 2 msk lucuma, 2 krm vanilj

Förslag på garnering
Hackade macadamianötter, kakaonibs, myntablad, färska bär, raw food-praliner

Blötlägg macadamianötter och solrosfrön (till fyllningen) i 4–8 timmar.
Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut botten i en bakform med avtagbarkant (cirka 16 cm i diameter) eller en avlång form. Du kan också använda muffinsformar och tryck ut botten i dessa för att istället göra små bakelser.
Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Mixa macadamianötter, solrosfrön, vatten, kokosolja och vanilj till en slät kräm. Fördela blandningen i två skålar. I den ena tillsätter du 2 msk lucuma och i den andra 2 msk kakao.
Häll lucumafyllningen över botten och sedan kakaofyllningen. Ställ i frysen minst 3–4 timmar för att stelna.
Mixa dadlar, vatten och lucuma till en dadelsås.
Servera kolachokladtårtan med dadelsås (kan uteslutas) och önskad garnering. Jag tycker den är god att servera direkt från frysen för lite som en glasstårta. Låt annars stå framme en stund innan servering.

Ha en riktigt härlig dag!

Karin♥