Sugen på tårta till helgen?
Jag bakade en tårta häromdagen som blev riktigt god! Så tänkte dela med mig av receptet. Den är ganska mastig och väldigt energität så räcker med en liten bit tycker jag:-) Men utan mjölk, gluten, ägg och vitt socker!
TårtaRawFood

Karins raw chokladmousse-tårta (8–10 bitar) 

Botten
2 dl pumpafrön
12 dadlar (urkärnade)
2 msk raw kakao
en gnutta salt
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Tryck ut i en form med avtagbara kanter cirka 16 cm (gärna en hög) 

Fyllning
2 dl macadamianötter
1,5 dl solrosfrön
1 dl vatten (ev lite mer)
2 avokado
1 dl kakaosmör (gör flytande i ett ljummet vattenbad)
2 msk kokosolja
6–7 msk raw kakao
12 dadlar (urkärnade)
5 msk yaconsirap
några droppar pepparmyntsolja (kan uteslutas)
Blötlägg macadamianötter och solrosfrön i 4–8 timmar om du hinner och vill. Mixa nötter och frön med vatten, kakaosmör och kokosolja. Tillsätt dadlar, kakao och yaconsirap och mixa igen. På slutet tillsätter du avokado och mixar allt igen helt slätt och ev också pepparmyntsolja. Häll fyllningen över tårtan och ställ kallt i kylen över natten eller i frysen några timmar. Jag använde en hög form så det blev mycket fyllning till tårtan. Har du vanlig form så räcker nästan fyllningen till två tårtor, gör dubbel sats av botten då bara. 

Chokladsås
1 del kakaosmör, 1 del kokosolja och 2 delar raw kakao + lite yaconsirap till sötning
Gör kakaosmör och kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ner kakao och yaconsirap. Blanda om och häll över tårtan. Det som blir över kan du göra praliner av. 
Jag dekorerade min tårta med färska lingon och lingonpulver! 
TårtaVince
Trevlig helg,
Karin♥