I senaste numret av Wellness hittar du recept på min goda raw food-gröt, en vaniljgröt med ”lingonsylt”. Receptet är från nya boken ♥♥♥ Superenkel att göra och kan fungera likväl som kvällsmat eller som ett matigare mellanmål:-)


Här kommer receptet:-) Dock har det smugit sig in ett litet tryckfel, det ska vara 4–5 dadlar i lingonsylten och absolut inte 45 dadlar. Hoppas att de som läser receptet i Wellness förstår detta …

Alltså 4–5 dadlar i sylten. Jag försöker alltid hålla nere mängden sött i mina recept, även om det är från naturliga källor, men samtidigt använder jag såpass med sötma att det ändå blir fantastiskt gott. Men som sagt, lite komiskt då att se att det står 45 dadlar:-)
Gällande växtbaserad mjölk så innebär det att du kan använda egengjord nöt- eller frömjölk, till exempel mandelmjölk, hampamjölk eller sesammjölk eller ekologisk ris-, havre- eller sojamjölk. Ris-, havre- och sojamjölk finns dock inte som raw.

I tidningen är det också med några frågor och svar med mig som du kan läsa här nedan:-)

Vad är fördelarna med att byta ut sin vanliga frukost mot ett grönare raw food-alternativ?

Mer energi! Många märker hur mycket piggare man blir av att äta en fräsch raw food-frukost till skillnad från en vanlig frukost med bröd, ägg och bacon. Man känner sig inte tung i magen utan lätt och energifylld. Sen är raw food väldigt färggrann och vacker mat också!

Raw food kan ibland vara krångligt. Har du några tips på enkla gröna frukostar som går snabbt att laga?

Gröna smoothie-bowl är både nyttigt och enkelt att göra, bara du har en mixer. En smoothie-bowl är som en smoothie man gör med mindre vätska så den blir tjockare, sen häller man den i en skål och äter med sked. Toppa med bär, frukter, torkad frukt, kokoschips, bipollen, frön eller nötter.
Andra förslag är chiapudding, raw bovetegröt och bäryoghurt. Raw ”yoghurt” utan mjölkprodukter gör man genom att mixa bär med avokado, chiafrön och lite växtbaserad mjölk.

Vad åt du till frukost idag?

En smoothie-bowl med spenat, avokado, skalad hackad zucchini, päron och ananas. Som topping hade jag lingon, mullbär och bipollen. Otroligt god, mättande och vacker frukost!

So long,

Karin♥