Skönhetstips – min hudvård, eko och naturligt

Detta blogg-inlägg innehåller reklamlänkar

Efter era önskemål kommer här ett inlägg med skönhetstips, hudvård och vilka produkter jag själv använder.

Men vill börja med mina bästa tips kring livsstil och kost som är det som jag tycker gör MEST för en finare hy;

Vatten & vätskerik mat som bär, grönsaker & frukt

Hur mycket vatten dricker du egentligen? Ha som vana att dricka 2 stora glas vatten direkt när du vaknar (och är uttorkad efter natten) och sedan ytterligare minst 6 glas vatten under dagen eller mer.

Inta mindre av drycker som är uttorkade som kaffe och alkohol. Jag dricker faktiskt inte alkohol alls, slutade med det 2005.

Mata dina goda tarmbakterier

Magen och huden hänger ihop och när magen är i obalans så syns det direkt på vår hy. Det gäller att skapa en bättre mage och tarmflora helt enkelt, har skrivit mycket om detta tidigare på bloggen, se HÄR. Ta surkål/kimchi varje dag. Och ät en fiberrik och färggrann kost.

Var också noga med att variera dina kost med en rik variation av grönsaker, bär och frukt. Gärna efter säsong.

Tvätta ansiktet med kallt vatten

När du vaknar så ha för vana att tvätta ansiktet med kallt vatten.

Stärk din lever

Levern är vårt viktigaste utrensningsorgan. Så att se till att levern mår bra är otroligt viktigt. Många besvär på huden har med en överbelastad lever att göra. Några enkla saker att göra för att få din lever att må bättre är dels att minska mängden påfrestningar, som kemikalier (ex från smink och andra skönhetsprodukter som inte är eko) samt också från parfymerade städprodukter, tvättmedel, sköljmedel osv. Sköljmedel rekommenderar jag att aldrig använda … Och ät mindre dålig mat och mer av den naturliga kosten. Stärk levern genom att äta vitlök, lök, broccoli och andra svavelinnehållande livsmedel eftersom de kan öka leverns avgiftningsförmåga.

Börja dagen med ett glas citronvatten. Det kan stärka leverns avgiftningsystem.

Gröna smoothies

Yes! Färska gröna blad, kan vara allt från grönkål, färska örter, kirskål och maskros under vår och sommar, spenat osv. Ihop med avokado, zucchini, frukt och bär. Toppen för både magen och hy!

Mer färsk mat

Tänk groddar, stora sallader, färska bär osv. Plus i kanten så är färsk mat också ofta vätskerik – bra va!

Mindre stress och mer/bättre sömn

Skrubba och greja mindre med hyn

Vad menar jag nu med det tro? Jo, huden har faktiskt en speciell mikroflora av goda bakterier. Men om vi håller på att peelar för mycket eller går på starka behandlingar med syror osv för att kortsiktigt få en finare hy (långsiktigt blir det ofta inte så bra resultat) så rubbar vi lätt balansen. Våga låta huden vara lite mer. Mindre tvättande, skrubbande och fixande helt enkelt.

Välj rätt produkter

Välj ekologiskt och så naturligt som möjligt. Älskar de produkter jag använder, länkar till dessa längre ned.

Hej då till vitt socker och processade kolhydrater

Japp – det påverkar hyn (och vår mage/hälsa) negativt …

Låt huden andas

Om du använder smink så använd sparsamt och gärna sådant som inte ”går in” i hyn utan lägger sig utanpå, exempel hellre mineralpuder än foundationen. Men helst inget alls:-) Jag sminkar mig dock, men väldigt sällan foundation och liknande, ofta bara rouge och sedan sminkar jag ögonen, bryn och läppglans på läpparna.

Välj fysikaliskt solskydd istället för kemiskt

Vilka produkter använder jag själv? (Innehåller reklamlänkar) 

Kallpressad olivolja för att tvätta bort smink ( sedan tar jag en fuktad ekologisk bomullstvättlapp och torkar bort så lämnar ingen fet hinna kvar) Dessa tvättlappar tvättar jag efter varje tillfälle ihop med övrig tvätt. 

CDB olja i ansiktet från 1753 Skincare – alltså jag är KÄR i denna produkt. Finns HÄR. Såååå bra ansiktsolja, ofta har jag bara ofta har jag bara denna och ibland även krämen från Skinome över.

Har pratat med Christopher som är grundare och fått en rabattkod till er så ni får 20 % med koden Karin20, bra va!!! 🙂 

Färsk ansiktskräm som jag förvarar i kylen från Skinome. Denna här jag, se HÄR.

Kallpressad arganolja gillar jag också att använda (från märket Crearome) FINNS HÄR.

C-vitamin i liposomal form, (märket heter Quicksilver Scientific) Är ett kosttillskott som jag förvarar i kylen, men tar några droppar i min olja ibland, blandat i FOCUS-oljan från FRIWAY och smörjer in ansiktet med – hur bra som helst

Fysikaliskt solskydd från Dr Sannas, finns att köpa HÄR. 

Ansiktsmask från märket Esse, Cream mask – denna sover jag med över natten kanske 1 gång i veckan. Finns att köpa HÄR.

Till kroppen använder jag (om jag smörjer mig ..) ekologisk nattljusolja. Verkligen älskar denna olja.

I duschen har jag en glasflaska med pump jag fyller på med kallpressad olivolja – perfekt när man ska raka benen eller bikinilinjen.

Har också en aleppotvål. Har testat att tvättar håret med den men fungerar inte på mitt tjocka hår, här kör jag lite olika ekologiska schampon och balsam som jag varierar, tycker faktiskt Urtekram har bra och prisvärda produkter för håret även Under Your Skin.

Men något mer om håret, tvättar det bara var 7–8 dag  – tycker vi generellt håller på och tvättar oss för MYCKET, både hud och hår. Vi tvättar bort det viktiga skyddet har och blir bara torrare och torrare om vi gör detta (+ får flötigare hår) Självklart en inkörsperiod och beror även lite på frisyr men se om du kan minska lite på duschande och tvättandet och heller inte duscha i för varmt vatten. Huden gillar faktiskt inte det speciellt mycket även om det kan vara skönt med en varm dusch. Men duscha lite kortare i alla fall isåfall 😉

Så nu fick ni en liten guidning till fin hy och tips på bra produkter. Hoppas detta inlägg uppskattades:-) Kommentera gärna på mitt instagram eller på min Facebook-sida. KARINS GRÖNA VÄRLD – heter jag där:-)

Kram till er alla