Hur du mentalt mår är det som påverkar HUR du upplever världen, ditt liv och vad som händer. Jag vet att vi ofta vill tro att det yttre är det som påverkar hur vi mår, som vädret, ekonomin, jobbet och vad vågen visar…men ärligt…du skapar faktiskt helt din version av det som händer med hjälp av hur du tänker, eller framför allt vilka tankar du låter dig ta på allvar.
Vad menar jag nu med detta. Jo, att flera människor kan vara med om exakt samma upplevelse men ändå få en totalt olika reaktion på det som hänt. Intressant…, vad beror det på kan man fråga sig? De har ju varit med om precis samma yttre händelse men kan ändå uppleva det som hänt helt olika. Det är för att deras inre värld skiljer sig åt. Vad de tänker, hur de tänker men framförallt om de tar sina personliga tankar på allvar.
Tänk om fler kan förstå att vi alla har en egen inre värld och att det är mycket lättare att ändra på den än att försöka gå ut och ändra på världen, det yttre och allt runt omkring. Fast egentligen behöver vi inte ens ändra på den inre världen. Det räcker med att inse att det är just vår egen inre tankevärld som är det som gör skillnaden och det som skapar vår upplevelse av livet.
Att inse de här insikterna på djupet har personligen betytt massor för mig. Att också komma fram till att vi alla har allt inom oss, att vi inte behöver ändra det yttre lika lite som vi behöver ändra vårt inre för att må bra. Vårt inre välmående finns redan inom oss. Ibland kamouflerar vi bara över det med ett ”busy mind” och köper sanningen och tron att vi behöver ändra på, jobba på och tänka bättre för att mentalt må bra.
Men när man inser att tankarna faktiskt inte ens är på riktigt, (du kan ändå aldrig styra dina tankar, de är en naturlig del i vårt varande), så kan du komma till en förståelse att dina tankar inte behöver påverka hur du mår. Bara för att du tänker destruktiva, negativa tankar ibland så kan du, när du inser att det inte är en verklighet utan just bara tankar, negligera dessa och då faktiskt också märka hur de tappar sin kraft att påverka dig och hur du mår…
Min inspirationskälla och vän Michael Neill förklarar det hela på ett fantastiskt bra sätt i en enda mening:

” Well-being is not the fruit of something you do; it is the essence of who you are” – Michael Neill

Det blev ett lite filosofiskt blogginlägg idag, såhär när det är måndag och start på en ny vecka. Jag hoppas att du får en riktigt skön vecka och har med dig vetskapen om att du kan må bra precis när som helst, och du är inte alls beroende av det som händer runt omkring dig, vädret m.m.…

/Karin♥