Här kommer ett enkelt hälsotips som faktiskt kan göra stor skillnad för dig och samtidigt är enkelt att följa.

Undvik att dricka till eller efter maten utan drick istället innan maten (gärna 15 minuter innan eller tidigare) och vänta i 45–60 minuter efter maten med att dricka.

Ni som läst mina böcker har fått till er detta tips via böckerna och alla ni som blivit coachade av mig vet att det är en punkt jag alltid tar upp.
Varför ska vi nu helst inte dricka vatten till maten eller direkt efter?
Jo, det handlar om att förbättra vår matsmältning. När vi dricker till maten så spär vi ut matsmältningsvätskorna och gör då matsmältningen mindre effektiv. Vår matsmältning är en av de processer som kräver allra mest energi i våra kroppar och när vi kan lära oss att äta på ett sätt som främjar och stöttar vår matsmältning kommer vi att bli piggare (märks stor skillnad tex efter måltider då man slipper de där trötthets-dipparna)! Bra va:-)
Äter man dock bara frukt, bär eller grönsaker som är väldigt vätskerikt i sig kan man dricka till.
Infusedwater2
Samma om man nu missat att dricka innan maten och är törstig, då ska du självklart dricka. Det är värre att få i sig för lite vätska och vara uttorkad än att inte kombinera dryck och mat på ett optimalt sätt.
Men det här är alltså ett tips som många märker positiv skillnad av. Testa gärna och märk själv:-)
Drick innan måltider och mellan måltider (då med start 45–60 min efter att du ätit). Kom också ihåg att börja dagen med att dricka 2 stora glas vatten direkt när du vaknat, alltså innan din frukost!
Självklart tycker jag bästa alternativet att dricka är vatten, helst filtrerat vatten med högt pH-värde. Vill du så kan du smaksätta vattnet med lite citron eller lime. Eller inte med lite färska örter, gurka, frukt, melon eller bär ♥♥♥ 

KH_liggande_gron_webb