Jag hoppas att jul och mellandagar varit riktigt bra och härligt på alla dess sätt ♥♥♥ och hoppas såklart också att ni fick till en lite grönare jul i år!
Själva har vi haft det väldigt mysigt, lugnt och skönt. Hängt med barnen och varandra och nu när snön har kommit några turer till pulkabacken också.

När 2014 börjar lida mot sitt slut vill jag dela med mig av lite tips inför det nya året.
Jag brukar alltid såhär i slutet på året ta en stund och fundera på vad som hänt under året, vad som varit det bästa som hänt, vad som kanske inte varit lika bra och hur jag har löst det, vilka nya insikter och lärdomar jag gjort med mera. Mitt tips är att du gör det samma.
Skapa en lugn stund och ägna lite tid åt dig själv och ditt liv. Först reflektera vad som hänt senaste året, hur ditt nuläge är nu (till exempel hur du mår både fysiskt och mentalt, hur du trivs på jobb/skola eller liknande, hur relationer fungera, familjelivet och så vidare …) Skriv gärna ner dina tankar också.
När du har lite koll på var du faktiskt befinner dig så är det dags att skapa visioner framåt. Det viktigaste som jag tycker är att du bör funderar på är vad du vill att ditt liv ska stå för, alltså inte bara vad som ska hända under 2015 utan djupare än så. Hur vill du leva ditt liv och vad är allra viktigast för dig? Tänk att du ligger på din dödsbädd (förhoppningsvis när du är riktigt, riktigt gammal) och ser tillbaka på ditt liv och hur du levt. Vad tror du att din äldre version av dig själv skulle vilja tala om för dig, om det hade gått, redan idag om vad som är viktigast i livet?
För mig är det helt klart viktigt och känns bra i själen att vara en god människa, en god och snäll människa som bryr sig om sina nära och kära och medmänniskor runt omkring mig. Att leva mitt liv enligt mina värderingar för vad jag tycker är viktigt i livet och samtidigt känna att jag lever enligt mitt ”purpose”. I mitt fall kom jag för några år sedan fram till att jag vill vara en förebild och inspirationskälla för hälsa, energi och glädje. Att så att säga ha som mitt stora mål och vision för livet att inspirera fler att leva ett liv som de älskar och i en kropp som mår riktigt bra. Kanske känner jag annorlunda längre fram men just nu känns detta viktigast i kombination med att ta hand om min familj och mina nära på bästa sätt, sprida kärlek och samtidigt ta hand om mig själv för att må så bra jag bara kan.
Ditt kall i livet må se annorlunda ut, gå på vad som känns rätt i ditt inre, låt känslan prata istället för intellektet , alltså lyssna mer inåt.

Vill du sedan skapa nya mål för det kommande året så ta fram penna och pappar igen och skriv ner svaren på följande frågor,

1. Vad är ditt största fokus, tema för 2015? (Exempel karriären, familjen, hälsan, hemmet eller liknande) 
2. Vilka är dina topp mål för 2015?
3. Välj ut 3–5 av målen och skriv tips under, vad kan jag göra/sluta göra, ändra förhållningssätt över, mm. för att nå mitt mål på ett roligt och effektivt sätt?
4. Hur kan du se till att nå det mål som ligger dig allra varmast om hjärtat? (kör en brainstorm och skriv ner alla olika tankar och ideér som kommer till dig. Låt återigen inspirationen flöda fritt utan att ta över med intellektet om vad som är möjligt och ej) 
5. Vad vill jag göra mer av? / Vad vill jag göra mindre av?

Själv har jag lämnat allt för långa och detaljerade mållistor lite bakom mig och fokuserar nu mer på teman för året och riktlinjer. Jag vill öppna upp för att det faktiskt finns mycket mer i livet att njuta av än det mitt sinne kanske är begränsat att förstå i dagsläget. Jag ser mina mål som en stöttning i vad jag skulle tycka vore kul att åstadkomma men samtidigt är jag inte lika fast i sinnet (som jag absolut var tidigare) att jag måste uppnå det jag skrivit på min lapp och bli besviken eller må sämre om jag inte alls kommer i närheten av mina satta mål.
För vi sätter inte mål för att må bättre mentalt eller bli lyckligare när vi väl når dem, för vi kan må bra redan nu (mentalt) utan att det där målet behöver uppnås (en stor insikt att förstå och som verkligen gör skillnad i livet …) utan vi sätter mål för att bli bättre inom vissa områden eller uppnå saker som helt enkelt vore kul, lärorik, utmanande, spännande och bra för vår kropp och hälsa!

Having a great life is a journey, not a destination.

Med detta sagt vill jag önska dig bästa slutet på detta år och en ny härlig start på 2015!!!
GOTT NYTT,

Karin♥