Yoga helg!!!

Jag har haft en helt magiskt bra och härlig helg, hoppas ni haft det också.

Ni vet ju att jag älskar yoga och tränar ashtangayoga regelbundet, blir 4–5 pass i veckan. Har det så lyxigt att en av mina allra bästa vänninor äger och driver den bästa yogashalan här i stan (Borås). Ulrica på Usyoga.

Hon arrangerar ofta bra workshops med några av de bästa lärarna i världen och som sagt, jag är såååå tacksam för detta då jag bor typ jättenära shalan och älskar att utvecklas, lära mig mer om yoga och ta del av filosofin bakom, tankar, ny input, inspiration osv.

Denna helg var det bästa Petri Räisänen som var här i Borås för en intensiv yoga-helg. Har träffat honom flera gånger innan, han är grym.

Yoga kl 06.00 både torsdag och fredag morgon, + 7.30 lördag och söndag morgon. Sen var det extra klasser med olika teman fredag och lördag eftermiddag.

Tyvärr fick jag problem med mitt knä för ett par veckor sedan och dagarna innan workshopen var knät riktigt dåligt så jag haltade typ runt och hade ont …, inte så lägligt men det är det väl aldrig. Haft problem med båda mina knän sedan jag åkte konståkning i min ungdom:-) Har tyvärr meniskskador i båda knäna, har haft ledgångs borrelia som suttit i både vänster och höger knä. Så de mår inte helt bra.

Men ändå har jag lyckas träna upp dom så bra utan operation att jag aldrig känner av något om jag inte överanstränger mig och pressar mig i någon övning eller liknande. Nog det jag gjorde för några veckor sedan utan att jag upplevde att det hände … men dagen efter så började knät att bete sig märkligt och instabilt osv.

Så… har tagit allt mycket lugnare. Kyler knät flera gånger varje dag. Varit hos bästa bästa Johan Carlsson på Alezzokliniken (som jag för övrigt varmt kan rekommendera). Så det är ändå mycket bättre nu. Och ju det yoga handlar om också. Att göra det man kan. Andas, flöde och känna in. Aldrig göra något som smärtar utan anpassa sin practice till hur just dagsformen är.

Det går i stort sett alltid att göra någon form av yoga. Nu har jag hoppat över några övningar och några övningar modifierar jag. Så det kändes mycket bättre i knät efter varje yogapass. Yoga kan verkligen vara terapeutiskt. Men såklart kan man också skada sig om man INTE lyssnar på kroppens signaler osv.

När jag var som sämst efter borrelian och inte kunde räta på mina armar började jag med något som man kanske inte ens kan jämföra med en solhälsning… men det hjälpte mig att visa kroppen tillbaka sakta, sakta. Få flöde och sträcka ut ryggen. Andas och närvaro.

Och faktiskt är det alltid som så att jag hittar en djupare närvaro och kan lägga mer fokus på andning och bandhas (kroppslås) när jag har någon skada eller liknande. Som man sedan fortsätter med när man börjar bli bättre. Så nog finns det lärdomar att hämta när kroppen inte är helt på topp. Absolut.

Igår eftermiddag njöt vi av solsken och jag kunde till och med promenera en lugn härlig promenad vid sjön som ligger nära där min syster och hennes familj bor.

LYX!

På bilden ser ni mig, min syster och min fina systerdotter.

By the way, nya boken är just färdigtryckt. Har inte sett den ännu, väntar med spänning. Snart finns den att beställa …

Kommer hålla er uppdaterade,

Följer ni mig på Instagram också? Gör gärna det , se HÄR.