4 steg till mer raw food

Som fortsättning på mitt förra blogginlägg som du hittar HÄR, delar jag nu med mig av 4 enkla steg för dig som är inspirerad till att äta mer raw food.

Som jag skrev handlar det inte om allt eller inget utan du kan börja med att lägga till mer raw food i din befintliga kost (= då blir det automatiskt mindre av det som inte är lika bra). När man gör det brukar man märka att man mår bra av att äta mer färggrann mat, fräsch och oprocessad, och det i sin tur brukar generera en önskan och inspiration att äta mer sådan mat:-) Mat som man märker att man mår bra av helt enkelt!

Steg 1: Välj en god och enkel raw frukost (det finns över 100 recept att välja på i min bok Karins Frukost) eller så slänger du ihop en mättande smoothie eller yoghurt som denna. Alternativt väljer raw food-kex med mosad avokado och grönsaker till.

Steg 2: Välj att äta en stor sallad med råa grönsaker av alla dess slag till din lunch och middag oavsett hur den ser ut i övrigt. Alltså LÄGG TILL mer sallad och grönsaker till din lunch/middag.

Steg 3: Som mellanmål kan du för att göra det enkelt välja frukt, bär, avokado eller smoothie eller raw naturella frön/nötter för att göra det enkelt.

Steg 4: Byt ut den ”vanliga fikan” till raw food-alternativ. Går att göra mycket gott och nyttigt, raw food-bollar, raw choklad, raw bars eller fruktsallad m.m. En lyxig chiapudding på hemmagjord mandelmjölk sötad med färska dadlar och toppad med färska bär kan också vara ett alternativ.

Följer du dessa 4 råd kommer du långt vill jag lova utan att det känns jobbigt eller svårt, snarare enkelt och inspirerande!

 

Lycka till!