Tycker det är dags nu igen med en uppdatering kring min hälsa här på bloggen. Jisses vad jag varit med mycket under dessa 2 senaste åren.
Kan bara säga att jag är evigt tacksam att jag kan så mycket om kroppen, hälsa och naturlig läkning så att jag i alla fall lättare har kunnat navigera i allt som hänt, söka kunskap och ta beslut kring hur jag ska hantera läkarnas omdömen, råd om mediciner m.m. Kunna välja vilken väg jag ska ta för att hjälpa kroppen att bli frisk.

Borrelia är verkligen inte att leka med, har läst att cirka 50 % aldrig får den där röda ringen som de flesta kopplar ihop med borrelia och då kanske man inte upptäcker det och den får chans att sprida sig och bli ”kronisk” som den blev i mitt fall, dvs att jag gått med obehandlad långvarig borrelia, så den spridit sig till leder, nervsystem, hjärna osv.
Det är nu borrelian verkligen blir svårbehandlad och ”jobbig” och kan ge så sjukt många olika symptom på grund av hur den påverkar. Många jag varit i kontakt med som lider av detta har varit sjuka i många år och upplever att de får dålig hjälp av den vanliga vården och många söker sig utomlands för behandlingar.
Har nyligen gått igenom en period på 3 månader där jag mått dåligt igen av borrelian, visat positivt på testerna igen, men lyckades bli väldigt bra strax innan det bar av till Mallorca för vår kurs (som vi förresten arrangerar igen i nov 2019).
Väl på Mallorca träffade jag Charina, en svensk tjej bosatt på Mallorca som gjorde levande blodanalys och en ”medical wellness screening” där man på cellnivå mäter och ser hur våra inre organ m.m fungerar och samspelet i kroppen, brister osv.
De tester vi gjorde där blev ett kvitto för mig att livsstilen och allt jag gör betyder så mycket för min läkning då det visade i dessa tester att kroppen faktiskt börjar bli riktigt bra och jag hade jättefina värden och hög ”Wellness-score”.
Dock kunde man se hur borrelian förstört en del men det ska byggas upp igen med vissa tillskott under en period. Men helt otroligt att jag kunde ha så fina bra värden trots allt jag gått igenom.
   
Men ni ska veta att jag verkligen gjort ALLT jag kunnat för att bli så här bra också.
Så har jag varit på ytterligare ett besök hos Ulf Kilman, det som är så häftigt är att han kan testa fram och kolla om det finns borrelia och sk co.infections kvar, han får även fram exakt vilken art av borrelia som det gäller (finns många olika arter/sorter nämligen). Hade en art av borrelia, en av babesia och en av bartonella kvar. Så går på behandling för detta nu och när vi sett att kroppen inte visar positivt på några av dessa (vid flera tillfällen) så kan vi vara ganska säkra på att det är borta.
Men jisses vad det är svårt att bli av med och vad det gömmer sig i kroppen.
Så….. återigen illamående nu igen, var borta i 2,5 vecka innan vi drog igen ny behandling. Men vet ju att illamåendet kommer försvinna helt när jag väl är bra.
Jag har läst att det är många med kronisk obehandlad borrelia som får diagnoser som RA (ledgångsreumatism), SLE, MS, ME osv. Jag har ju själv i stort sett fått diagnosen RA (när jag var som sämst) och även haft höga misstankar om SLE då jag hade positiva DNA-antikroppar i blodet som tyder på detta. Men glädjande nog så är dessa nu helt plötsligt negativa!!! Coolt, tror inte det hade hänt om jag gått på all den medicinering som läkarna har föreslagit som behandling när jag var som sämst …
Vågar dock inte säga än att jag inte har RA men som det känns nu är lederna jättebra så personligen tror jag mest det är borrelian som har spökat och triggat reumatiska inflammationer i lederna.
Så… sammanfattningsvis, har ännu en bit kvar men är på så god väg och känner mig hoppfull, glad och ser ett slut på den här tuffa perioden inom en snar framtid, fingers crossed:-).
Jag fortsätter såklart att leva som jag gör, med att äta en bra växtbaserad kost, träning, andningsövningar, torrborstning, oilpulling, nässköljning, kost-tillskott, homeopatmedicin, örter och alla bra behandlingar som verkligen har hjälpt mig så här långt!
Joggingskor & tights, det är jag det:-)

och rätt många gröna smoothies …