Durrafrallor – glutenfria

Alltså vad jag ÄLSKAR dessa frallor. Så enkla att göra och så goda.

Glutenfria, veganska och baserade på durramjöl. Jag beställer oftast ekologiskt durramjöl på nätet men vanligt durramjöl brukar finnas att få tag på i välsorterade livsmedelsbutiker.

Durra är naturligt glutenfritt, vitaminrikt och innehåller mycket fibrer och antioxidanter.

Här kommer receptet💚

Enkla Durrafrallor – glutenfria

12 stycken

 

2½ dl durramjöl

2½ dl gula linfrön (bruna går bra också men gula är lite mildare i smaken + färgen blir annorlunda) 

2 dl boveteflingor

1 dl hampafrön

½ dl melonkärnor eller solroskärnor

½ dl pumpafrön

½ dl chiafrön

½ dl fiberhusk

2 tsk bakpulver

1½ tsk salt

 

8 dl vatten

2 msk kokosolja

1 msk honung

 

Lite extra mjöl eller frön att strö över.

 

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 

Värm vattnet (som varmt tevatten). Rör ner kokosolja och honung i vattnet.

Tillsätt nu vattnet till de övriga ingredienserna och blanda ordentligt.

Låt stå 30 – 40 minuter.

Forma till frallor och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö över lite durramjöl och eventuellt frön.

Baka i ugnen i 30 minuter. De ska vara lite degiga när du tar ut dom.

Låt frallorna svalna ordentligt på ett galler.

Frallorna håller sig goda i flera dagar. Jag brukar förvara i en påse i kylen.

Hoppas ni testar dessa goda frallor. Ett tips för att göra det enkelt att servera nybakade frallor till helgfrukosten är att blanda ihop alla torra ingredienser kvällen innan. Så går det snabbare på morgonen med resterade steg.

Ha en strålande fin dag☀️